Hoe bevordert de digitale werkplek samenwerking in het onderwijs?

Digitale werkplek en samenwerking in het onderwijs

Digitale werkplek en samenwerking in het onderwijs

Digitale mogelijkheden worden binnen het onderwijs nog onvoldoende benut. En dat terwijl online toepassingen het werk van docenten en het contact met hun studenten enorm kan vereenvoudigen. Het onderwijs digitaler maken, hoeft niet in de klas te beginnen. De gemiddelde docent besteedt bijna de helft van zijn tijd aan andere dingen dan lesgeven. Tijd die wordt gebruikt om toetsen na te kijken, lessen voor te bereiden of de leerlingadministratie bij te werken. De eerste winst om sneller en efficiënter te werken, wordt hier behaald.

In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de vraag hoe de digitale werkplek communicatie en samenwerking in het onderwijs kan bevorderen. Achtereenvolgens komen aan bod:

  • Een visie op het onderwijs in de 21ste eeuw en de 11 essentiële vaardigheden voor student en docent
  • Een aanpak waarbij docenten en studenten centraal komen te staan bij digitalisering, in plaats van eerst te kijken naar technolgie
  • Voordelen die behaald kunnen worden door slimmer samen te werken
  • De wijze waarop je als onderwijsinstelling kunt starten met een 'Smart Workplace'

Download deze zowel praktische als visionaire whitepaper op basis van de ervaringen van Sogeti in het onderwijs.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Technologie & Onderwijs brengt graag actuele kennis rondom 21st Century SkillsInnovative SchoolsSchool van de toekomstWaarom Office 365Samenwerken bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

21st Century Skills :  Hoe modern is jouw school?

Privé zijn we allemaal helemaal mee met de digitalisering van onze wereld. Van online reizen boeken tot online TV-kijken, we draaien onze hand er niet meer voor om. Toch zien we dat het onderwijs vaak worstelt met deze sprong in het digitale. Hoe pakken we dit aan? Met welke trends moeten we rekening houden? Lees het hier!

Lees verder

21st Century Skills :  7 x beter aan de slag met digitale devices op school

Goed onderwijs staat centraal in het voorgezet onderwijs. Steeds vaker zijn daar tablets of laptops voor nodig, want digitaal lesgeven en krijgen raakt steeds meer ingeburgerd. Welke devices voldoen aan de nieuwe norm, de manier van lesgeven en de eisen van de docenten en scholieren? Hoe houd je alle stakeholders aangehaakt? Dit handboek vertelt je hoe je dit proces aanvliegt.

Lees verder

Waarom Office 365 :  Succesvol starten met Microsoft Teams

Om efficiënter te kunnen samenwerken, kiezen steeds meer onderwijsinstellingen voor het samenwerkingsplatform Teams. Zie het als een virtueel koffiehok om de voortgang van een project te bespreken of als een netwerk vol relevante content. Het succes van deze tool hangt natuurlijk grotendeels af van de voorbereiding en de uitrol binnen jouw instelling. Maak van jouw implementatie een succes door eerst deze webcast te bekijken.

Lees verder

Samenwerken :  Wil je echt productiever zijn?

Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Van docenten en ondersteunend personeel wordt verwacht dat ze alle tools om beter en efficiënter te werken onmiddellijk omarmen en begrijpen. Zijn we in deze evolutie de mens niet een beetje uit het oog verloren? Ontdek in deze whitepaper hoe je productiviteit kan verhogen door te investeren in mensen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.