Back-upbeheer: Ook tijdens downtime toegang tot data

Back-uppen hoeft geen lastige klus te zijn

Back-uppen hoeft geen lastige klus te zijn

In de wereld van breaches, hackers en andere online dreigingen is het beveiligen van je data nóg belangrijker geworden. De IT-afdeling ervaart dit steeds vaker als een tijdrovende klus en in veel organisaties is het daarom een ondergeschoven kindje. Toch is het back-uppen van jouw data cruciaal voor het voortbestaan van jouw school. Deze video laat je zien hoe jij jouw back-ups veiliger, eenvoudiger en sneller maakt.

Waarom is back-uppen belangrijk?

Uit onderzoek van National Cyber Security Alliance komt naar voren dat, schrik niet, 60% van de mkb’ers die slachtoffer worden van een hack incident binnen een half jaar faillissement aanvragen. Ook voor onderwijsinstellingen is het van belang dat alle gegevens goed en veilig worden opgeslagen. Je wil natuurlijk dat docenten en studenten ten alle tijden (ook tijdens downtime) bij hun gegevens kunnen. Een gedegen plan van aanpak is dan geen overbodige luxe. Back-up en disaster recovery maken daar uiteraard een belangrijk deel van uit.

Waarom is back-upbeheer zo lastig?

Vroeger was alles makkelijker. Er waren een paar servers met applicaties en gegevens, ‘s nachts werden back-ups gemaakt naar tapes. Met de ingewikkelde IT-infrastructuur van tegenwoordig is dit een stuk ingewikkelder. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Virtualisatie: er moeten back-ups gemaakt worden van een veelvoud aan virtuele machines
  • Meer data: onderwijsinstellingen verzamelen steeds meer data, maar deze grote hoeveelheden zorgen ervoor dat het back-uppen van deze gegevens steeds langer duurt
  • Veeleisend: we stellen steeds hogere eisen. Onderwijsinstellingen zijn vaak 24/7 beschikbaar, van webshops tot digitale loketten bij de onderwijsadministratie.

Nieuwe manier van back-up

Wil je weten hoe je als onderwijsinstelling ervoor kunt zorgen dat back-upbeheer weer eenvoudig, snel en schaalbaar wordt? Bekijk deze video en maak kennis met de oplossing van Rubrik.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ICT-Partners

ICT-Partners is dé ICT-dienstverlener die organisaties helpt succesvol te zijn met hun ICT.

Profiel ICT-Partners ›
 
 

Downloaden: Back-upbeheer: Ook tijdens downtime toegang tot data

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.