Training Microsoft tools in relatie tot AVG

Vanaf 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) actief van kracht en moet je als school kunnen aantonen hoe je omgaat met het beschermen van de persoonsgegevens van je medewerkers, je leerlingen en alle andere partijen waarvan je over persoonsgegevens beschikt.

Office 365, EM+S en Azure
Deze training behandelt de mogelijkheden van de Microsoft cloudoplossingen (Office 365, EM+S, Azure) om digitaal opgeslagen gegevens te beveiligen in lijn met de richtlijnen die je als school vanuit het AVG beleid hebt opgesteld. Denk hierbij aan:

 • Het instellen van bewaartermijnen.
 • Het instellen van een verplichte 2e authenticatie naast usernaam en wachtwoord.
 • Het kunnen wipen van een device op het moment dat deze is kwijt geraakt.
 • Het kunnen vaststellen over welke digitale persoonsgegevens je beschikt.

Tools en de AVG
We laten zien welke uitdagingen in relatie tot de AVG er zijn en waar deze ingesteld kunnen worden binnen Office 365, EM+S en Azure. Voorbeelden zijn:

 • Inzicht in welke apps er gebruikt worden door gebruikers.
 • Waarschuwingen instellen wanneer e-mail bijvoorbeeld naar een extern contactpersoon gestuurd wordt.
 • Notificaties instellen op bepaalde kenmerken in tekst zoals het versturen van een BSN nummer.
 • Specifieke device-eisen instellen om bij gegevens te mogen.
 • Inloggen met gezichtsherkenning of een vingerafdruk.
 • Inzicht in alle activiteiten rondom een gebruiker of een bestand.

Verwerkersovereenkomst Microsoft
Ook zal stil worden gestaan bij de manier waarop Microsoft haar cloudinfrastructuur heeft beveiligd en in haar verwerkersovereenkomst specifiek aandacht schenkt aan de AVG wet. Deze training adresseert dus nadrukkelijk de technische/ICT invalshoek van AVG vanuit het Microsoft cloud platform en niet de beleidsaspecten van de AVG wet.

Voor wie

Deze training is interessant voor elke Microsoft-tenant school die in ieder geval Office 365 al inzet en ook wil begrijpen welke mogelijkheden Azure en EM+S in aanvulling op Office 365 kunnen bieden in relatie tot de AVG.

De deelnemer zelf kent de weg in het beheercentrum van Office 365 en idealiter ook de beheercentra van Azure en EM+S. Of is in ieder geval leergierig om hierin meegenomen te worden tijdens de training. Daarnaast beschikt de deelnemer over basiskennis van de AVG.

Wat kan je na afloop van de training

 • Je hebt geleerd welke toepassingen Microsoft allemaal biedt om diverse AVG eisen te adresseren.
 • Je hebt een kijkje onder de motorkap gekregen waar en hoe het kan worden ingesteld. Ook heb je handvatten gekregen hoe hiermee een concrete start kan worden gemaakt.
 • Je hebt basiskennis van de AVG opgedaan (indien nog niet aanwezig).
 • Je hebt inzicht gekregen in de wijze waarop Microsoft haar cloud infrastructuur en jouw data beveiligt en daar middels haar contracten invulling aan geeft.
 • Je bent je bewust van verwerkersovereenkomsten en mogelijke beschermingsmaatregelingen voor andere omgevingen dan de Microsoft cloud.

Waar en wanneer

Locatie: kantoor Slim in de klas, Vierwindenstraat 149, 1013 LA Amsterdam
Tijden: 9:30 – 16:30 uur (inloop vanaf 9:00 uur)
Datum: donderdag 1 november 2018

Kosten

De kosten bedragen € 435 per deelnemer exclusief btw en inclusief lunch en uitgebreide hand out.

NB: als je beschikt over een vouchercode is deelname gratis.

Over de trainer

De training wordt verzorgd door ervaren consultants van Breinwave. Breinwave is een partner van Slim in de klas en SLBdiensten en gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties bij het invoeren en benutten van Microsoft Cloud-oplossingen, met een specifieke focus op het onderwijs.

Vragen en maatwerk

Heb je een vraag over de bovenstaande training? We staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken via training@slimindeklas.nl of (020) 420 13 96.

Het is overigens ook mogelijk om deze training op locatie te geven, al dan niet aangepast aan de specifieke situatie bij jou op school (maatwerk).

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 1 november 2018
Thema: VO/MBO: AVG
Kosten: € 435 exclusief btw
Locatie: kantoor Slim in de klas, Vierwindenstraat 149, 1013 LA Amsterdam

Profiel SLBdiensten

SLBdiensten

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.

Profiel SLBdiensten ›