• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Workshop: Social media als vak

1 mei 2017, 12:00-15:30 uur

Specifiek voor HBO,WO

Hogescholen hebben het afgelopen jaar in samenwerking met Coosto en Upstream gewerkt aan een social media-leerprogramma voor het hoger onderwijs. Interesse om dit leerprogramma op te nemen in het curriculum? Meld je dan aan voor de workshop op maandag 1 mei 2017.

Leerprogramma Social Media Analyse

Social media zorgt de laatste jaren voor een enorme verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws ontvangen en met elkaar communiceren. Het vak ‘social media’ en dan met name ‘social media analyse’ in een curriculum blijft echter achter. Het achterblijven van ‘social media als vak’ heeft vooral te maken met de beschikbaarheid van praktijkdata en tools.

Marco Derksen (Upstream), Thierry Thijssen (Coosto) en enkele HBO-docenten vertellen je tijdens de workshop hoe zij social media als vak inzetten.

Voorlopig programma

13.00 uur Inloop,welkom en opening
13.30 uur Marco Derksen, oprichter van Marketingfacts en Upstream en tevens docent aan diverse hogescholen, opent het seminar met zijn visie op de marktontwikkelingen. Hij staat daarbij kort stil bij de vraag wat deze ontwikkelingen betekenen voor de marketing- en communicatiemedewerkers van morgen.
13.45 uur

Marco Derksen bespreekt praktijkervaring van het leerprogramma in CO- en CE-opleidingen aan HAN, HHS en Hanzehogeschool.

14.15 uur Korte pauze
14.30 uur Presentatie door Renée van Os (Hogeschool Arnhem en Nijmegen)
15.00 uur Demo Coosto door Thierry Thijssen
15.30 uur Q&A en aansluitend een borrel

Voor wie

De workshop is interessant voor docenten die aan de slag gaan met social media analyse in hun colleges en meer willen weten over de mogelijkheden van Coosto. Ook andere medewerkers van onderwijsinstellingen met aandacht voor communicatie en marketing zijn van harte welkom. Tijdens de vorige workshops hebben we gemerkt dat het onderwerp voornamelijk interessant is voor HBO-docenten en medewerkers.

Inschrijven
SURFmarket

Partner: SURFmarket

Website:http://www.surfmarket.nlProfiel:

Voordelige, legale software tegen gunstige voorwaarden voor het hele hoger onderwijs en onderzoek, hoe zou dat zijn? Vanuit die gedachte is SURFmarket in 1991 opgericht als ICT-marktplaats. Door het onderwijs zelf, om namens de bij SURF aangesloten instellingen te onderhandelen met ICT-aanbieders. Doordat wij ICT op grote schaal kunnen inkopen zijn wij een interessante partner voor onderwijsinstellingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven