• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Workshop: Privacy goed geregeld

22 september of 12 oktober 2017

Specifiek voor VO,MBO

In deze workshop gaat u aan de slag met het thema Privacy. U krijgt uitleg van regels en verantwoordelijkheden die toenemend ICT-gebruik op school met zich meebrengt. Daarnaast krijgt u handvatten die u helpen uw verantwoordelijkheid op privacygebied goed te organiseren op uw school.

Wat kunt u na afloop van de workshop?

  • Inschatten welke regels rond privacy op uw situatie van toepassing zijn
  • Stappen nemen om deze regels na te leven
  • Aan de slag om de grootste privacyrisico’s op uw school te verminderen
  • De juiste vragen rond privacy stellen aan uw ICT-leveranciers
  • Uw omgeving bewust maken van dit thema
  • Zorgvuldig met de persoonsgegevens van uw leerlingen en medewerkers omgaan.

Waarom deze workshop?

De Wet Bescherming Persoonsgegevens maakt u als tekenbevoegde verantwoordelijk en aansprakelijk voor de veiligheid van alle leerling- en medewerkersgegevens. Daarnaast is sinds 1 januari 2016 de meldplicht datalekken van kracht met hoge boetes als sancties, waarbij u de plicht heeft om elke vorm van het lekken van gegevens te melden.

Met enige regelmaat komt in het nieuws dat een website is gehackt, een lek is gevonden in een server met privégegevens van kinderen of dat laptops of USB-sticks met vertrouwelijke informatie erop zijn verloren of gestolen. Wilt u als school geen enkel risico lopen, bewust worden van de regels en verantwoordelijkheden en de privacy waarborgen? Volg dan onze workshop 'Privacy goed geregeld'!

Waar en wanneer?

Datum: vrijdag 22 september 2017 of donderdag 12 oktober 2017
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Doelgroep: Schooldirecteuren, bovenschoolse ICT-coördinatoren die het thema privacy en informatiebeleid in hun takenpakket hebben.
Kosten: € 450,- (excl. BTW)
Locatie: Kantoor SLBdiensten te Amsterdam

Ervaring deelnemers

"De workshop 'Privacy goed geregeld' heeft me doen inzien dat de privacy nog helemaal niet zo goed geregeld was. We moeten nog beter met ouders communiceren over dit onderwerp. De teksten in schoolgidsen zijn aangepast en scholen worden aangemoedigd bewust(er) met social media om te gaan."

Erik van der Saag, sectormanager ICT Stichting Tabijn.

Workshopleider

De workshop wordt gegeven door Joni Wagner. Joni heeft als projectmanager, programmamanager en manager van afdelingen op het terrein van innovatie en projectmanagement veel ervaring met projecten bij uitvoeringsorganisaties en in het onderwijs. Haar juridische achtergrond heeft daarbij geregeld een rol gespeeld, met name op het gebied van privacy.

Ook is Joni nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy - Leermiddelen en Toetsen binnen het Doorbraakproject Onderwijs & ICT.

Inschrijven voor PO Inschrijven voor MBO/VO  
SLBdiensten

Partner: SLBdiensten

Branche:Voortgezet Onderwijs / MBOWebsite:http://www.slbdiensten.nlProfiel:

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven