• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Wijzigingen en mogelijkheden van de<br> Microsoft IT Academy voor ICT docenten

Specifiek voor

Uitgezonden op: 30 oktober 2012 15:30 - 16:30

Over dit webinar

Stichting NASC heeft in 2012 voor de ROC-ICT opleidingen een nieuwe overeenkomst gesloten waardoor uw onderwijsinstelling recht heeft op 500 Microsoft Office Specialist examens en 500 Microsoft Technology Associate examens voor uw leerlingen. Dat betekent dat leerlingen en docenten internationaal erkende certificaten kunnen halen voor alle bekende Microsoft producten. MOS en MTA certificeringen zijn vergeleken in de blauwdruk en terug te vinden op het MBO-loket. Dit is gerealiseerd in samenwerking met vakdocenten, bedrijfsleven en het kenniscentrum ECABO.

Er gebeurt nog meer: Office 365 for Education wordt momenteel breed geïntroduceerd en Windows 8 is gelaunched. Allebei zeer relevante ontwikkelingen voor leerlingen die richting de arbeidsmarkt gaan. Om uzelf en uw leerlingen daar op voor te bereiden heeft u gratis toegang tot de Microsoft IT Academy. Het contract hiervoor is overgegaan van Stichting Praktijkleren naar SLIM/SLBdiensten.

Speciaal ondersteuningsprogramma

De Microsoft IT Academy is onlangs ingrijpend verbeterd en er is speciaal voor het onderwijs door SLBdiensten en Microsoft een uitgebreid ondersteuningsprogramma ontwikkeld. Dit programma is beschikbaar via de website itacademy.technologie-onderwijs.nl. Op de Microsoft IT Academy treft u meer Nederlands cursusmateriaal, er is eLearning voor Office 365 for Education toegevoegd en de instructor site is veel gebruiksvriendelijker geworden. Bovendien is de Microsoft IT academy nu ook toegankelijk via de Kennisnetfederatie en SURFfederatie waardoor problemen met LiveID¹s tot het verleden horen.

Gratis webinar voor ICT docenten

Om u als ICT docent helemaal bij te praten over al deze ontwikkelingen, werd er op 30 oktober 2012 een webinar georganiseerd door het ondersteuningsprogramma Technologie&Onderwijs dat hoort bij de Microsoft IT Academy. Het webinar kwam in nauwe samenwerking met Stichting Praktijkleren en Stichting NASC tot stand.

Dolf Gagestein presenteerde het webinar.

Presentatie downloaden

Download de presentaties die bij deze webcast horen (ZIP). Klik op de link hieronder om het downloaden te starten.

Downloaden

Nu terugkijken

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven