• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Webinar gemist - Umbraco CMS als forefront voor SharePoint 2010

Specifiek voor

Spreker Sjef Martens behandelt in zijn lezing de strategische keuze voor Umbraco CMS als forefront voor portalen, gebouwd op SharePoint 2010. Martens gaat vooral in op de beslissing voor Umbraco en wat het Montessori College voor voordelen biedt.

Het Montessori College kent, net als vele andere scholen, verschillende platformen - of beter: databases. Er zijn roostersystemen, bibliotheken, stagebegeleidingsdatabases, ouderinformatieplatformen, enzovoorts. Het is wenselijk dat deze platformen aan elkaar geknoopt worden, stelt Martens. Alleen zo krijg je eenduidige informatie. Maar hoe knoop je al die databases aan elkaar?

10+ databases, één login
Martens en technologische partner DiVa (Digital Value) gingen aan de slag met het al aanwezige SharePoint. Het Montessori College zet SharePoint in ter ondersteuning van de lesgevende taak en vormt daarmee een wezenlijk onderdeel van de IT-inrichting. SharePoint 2010 werd het schakelplatform tussen eerdergenoemde dynamische databases, met één enkele login. Zo kon er informatie worden uitgewisseld tussen en voor de verschillende doelgroepen, binnen en buiten de schoolmuren.

Na die keuze, bleek dat het CMS verouderd was en niet te koppelen met het dynamisch gevulde SharePoint. Dit maakte de informatievoorziening naar buiten toe (denk hierbij aan de website). Martens maakte daarbij een keuze tussen Wordpress en Umbraco.

Bekijk de webcast
Bekijk deze webcast als u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van SharePoint 2010 als dynamische, veelzijdige tool én als u Umbraco als CMS wilt leren kennen.

Nu terugkijken

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven