• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Interactief leren met innovatieve tools

Het onderwijs blijft innoveren. Trends als ‘Flipping the classroom’ worden al een bekend begrip in onderwijsland en doen de manier van lesgeven volledig veranderen. Al deze ontwikkelingen vragen om tools waarmee het eenvoudiger wordt lessen interactiever te maken en leerlingen gerichter te ondersteunen.

Tijdens dit webinar bespreekt Robin Smorenberg vanuit de praktijk de mogelijkheden van tools als Office Mix en apps als OneNote Class Notebook Creator in het onderwijs. Joris Rutten zal vooral ingaan op de voordelen van het interactief leren en de mogelijkheden.

In dit webinar komen onder meer de volgende onderdelen aan de orde:

  • Office Mix
  • OneNote Class Notebook Creator

PowerPoint wordt in het Onderwijs al veel gebruikt. Office Mix biedt leraren de mogelijkheid om audio, screenshots en aantekeningen toe te voegen aan PowerPoint om zo hun lessen nog interactiever te maken. Daarnaast kunnen leraren met Office Mix vragen en quizjes toevoegen voor de leerlingen. Hiervan worden statistieken bij gehouden zodat te zien is hoe alle leerlingen presteren.

Vanwege alle positieve ervaringen met OneNote in de klas heeft het OneNote team de OneNote Class Notebook Creator app ontwikkeld. Deze app helpt leraren met het opzetten van onder meer een persoonlijke werkplek voor iedere leerling, een kennisbibliotheek aan lesmateriaal en een plek waarin eenvoudig kan worden samengewerkt aan opdrachten en huiswerk.

Nu terugkijken
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven