• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Training: Gevorderdentraining Office 365 inrichten

15 & 16 juni 2016

Tijdens de tweedaagse gevorderdentraining "Office 365 inrichten", leert u een samenwerkingsomgeving in te richten op basis van Office 365.

Office 365 Beheer
De volgende mogelijkheden zullen worden uitgewerkt:

  • Het inrichten van een geheel nieuwe ledenadministratie, ledenadministratie gekoppeld aan een bestaand bronsysteem waaronder de Active Directory of Azure AD;
  • Domeinstrategie van onderwijsorganisaties;
  • Functionaliteiten die Microsoft aanbiedt of gaat aanbieden, naast het beheer van de producten en diensten waaronder Exchange, Lync, SharePoint, Yammer en Azure AD.

Sites

U leert een gebruiksvriendelijke samenwerkingsomgeving te maken op basis van site templates en apps. Kijkend naar het doel van de samenwerkingsomgeving wordt een navigatiestructuur gemaakt met publicerende sites, teamsites en site templates. Zo wordt het samenwerken van teams of projectgroepen mogelijk binnen intranet, extranet, de elektronische leeromgeving of de digitale leer- en werkomgeving. Standaard Office 365 apps worden geconfigureerd, zoals een nieuwsvoorziening, document management oplossingen, etcetera.

OneDrive for business

We laten zien hoe u met OneDrive for business persoonlijke bestanden op één centrale plaats kunt bewaren en bewerken. U leert persoonlijke profielinformatie toe te passen. Het sociale aspect in combinatie met functionaliteit komt aan bod.

Office 365 Exchange Online

We behandelen de relatie tussen e-mail en beveiligingsgroepen in de ledenadministratie. Naast inrichtingsprincipes van e-mail komen ook aspecten van beheer van e-mail aan bod, bijvoorbeeld rond archiveringsbeleid.

Office 365 Lync

Het inrichten en configureren van Lync Online binnen Office 365 draagt bij aan het goed kunnen gebruiken van chat, video conferencing en hulp op afstand (bureaublad delen) op basis van aanwezigheid. Tevens wordt er aandacht besteed aan de integratie van Lync Online binnen Office 365 met onderdelen als Exchange Online en SharePoint Online.

Praktisch:

Doelgroep: ICT-medewerkers, bovenschools ICT-er, ICT-coordinator
Data
:
Woensdag 15 juni en donderdag 16 juni
Tijd: Van 09:00 tot 17:00
Locatie: Zwarte Woud 2 te Utrecht. De locatie is voorzien van gratis parkeerplaatsen en is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer (station Lunetten op 4 minuten loopafstand) of met de auto (gratis parkeren).
Kosten: € 1000,- (ecxl. BTW)

Inschrijven voor het PO:

Inschrijven

Inschrijven VO/ MBO:

Inschrijven
 
APS IT-diensten

Partner: APS IT-diensten

Branche:Primair OnderwijsWebsite:http://www.apsitdiensten.nlProfiel:

APS IT-diensten is al meer dan 15 jaar dé vertrouwde partner voor onderwijslicenties en software in het primair onderwijs. APS IT-diensten biedt een breed scala aan softwarelicenties en producten van meer dan vijftig softwareleveranciers. Bijna 98% van de instellingen in het primair onderwijs maakt gebruik van onze diensten. Daarnaast bieden wij training en advies aan besturen, scholen en individuele medewerkers op het gebied van ICT-infrastructuur en elektronische leeromgevingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 
SLBdiensten

Partner: SLBdiensten

Branche:Voortgezet Onderwijs / MBOWebsite:http://www.slbdiensten.nlProfiel:

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven