• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Seminar: Innovatie in het Onderwijs

28 september 2016, 13.00 - 16.30 uur

Specifiek voor PO,VO,MBO

Op 28 september organiseren we opnieuw ons succesvolle seminar voor onderwijsinstellingen die vorm willen geven aan het onderwijs van de toekomst. We gaan in op de mogelijkheden die moderne technologie, zoals Office 365, het onderwijs biedt. Tijdens dit seminar tonen we de integratie van Office 365 met een Learning Management System (Moodle). Ook zullen we ingaan op de voordelen van de Enterprise Mobility Suite (EMS) voor onderwijsorganisaties.

Seminar Innovatie in het onderwijs

Office 365 biedt onderwijsinstellingen het platform om het onderwijs van morgen vorm te geven. De meeste instellingen zijn echter niet bekend met alle mogelijkheden, laat staan dat ze ten volle benut worden. Daarbij komen er in hoog tempo nieuwe mogelijkheden bij. Vaak zelfs zonder extra kosten. Zoals de integratie met Yammer, Office Delve, OneNote Class Notebook, Office Mix en Groups om samen te werken in teams. Tijdens dit seminar tonen we u hoe u de technologische mogelijkheden binnen uw onderwijsinstelling benut. Aan de hand van praktijkvoorbeelden doorlopen we een aantal onderwijsspecifieke scenario’s.

Programma onderwijsseminar

​ ​Programma Seminar Innovatie in het Onderwijs
​13:15 - 13:30​Ontvangst
​13:30 - 13:50

​De toekomst van het onderwijs

De visie van Microsoft op het onderwijs van de toekomst. Tijdens deze sessie gaan we in op de ontwikkelingen en trends op het gebied van technologie en educatie. 


​13:50 - 14:30

Modern onderwijs met Office 365

Office 365 van Microsoft biedt uitgebreide mogelijkheden om invulling te geven aan de uitdagingen waar onderwijsorganisaties dagelijks mee geconfronteerd worden, zoals kostenbesparing, het verlagen van beheerlasten, efficiënt samenwerken en BYOD. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden toepassingsmogelijkheden doorlopen die specifiek zijn gericht op het onderwijs, zoals een leerlingportaal, narrowcasting, opdrachtenmodules, huiswerkmodules en een leerling beoordelingssysteem. Ook wordt er kort ingegaan op Office 365 in combinatie met Windows 10 en interessante mogelijkheden zoals integratie met Yammer, Groups en Delve.

​14:30 - 14:45

​BYOD uitdagingen te lijf

Bring Your Own Device brengt qua beheer de nodige uitdagingen met zich mee. Met de Enterprise Mobility Suite (EMS) biedt Microsoft een uitgebreide Cloud oplossing om deze uitdagingen aan te pakken. Na een korte uitleg van EMS gaan we in op de voordelen en mogelijkheden voor het onderwijs.
​14:45 - 15:00​Pauze

15:00 - 15:45

​OneNote voor het onderwijs

OneNote Class Notebooks biedt een krachtige mogelijkheid om je onderwijs te moderniseren. Met OneNote kunt u eenvoudig samenwerken binnen het klaslokaal en lesmateriaal presenteren richting leerlingen. We doorlopen een scenario met OneNote Class Notebooks in combinatie met Office 365.

15:45 - 16:15

​Integratie LMS en Office 365

Moodle is een Open source 'learning Management Systeem' waarmee docenten en opleiders online leeractiviteiten kunnen creëren. Tijdens deze sessie wordt een demo gegeven van de integratie tussen Office 365 en Moodle. Hierin wordt o.a. de integratie met Groups, Identity Management en OneDrive getoond.

 

​16:15 - 16:30

​Aan de slag met Office 365

Welke stappen moet je zetten als je met Office 365 aan de slag wilt. Hoe zorgt u voor een vlekkeloze migratie naar Office 365 en hoe past u het in binnen de schoolomgeving? En als u al gebruik maakt van Office 365, welke stappen kunt u ondernemen om het maximale uit Office 365 te halen?

​16:30 - ....​Borrel en gelegenheid om van gedachten te wisselen met Delta-N over Office 365 en uw eigen situatie.

 

Praktische informatie

Data: Woensdag 28 september
Tijd: 13.00 - 16.30 uur
Locatie: Kantoor Microsoft, Evert van de Beekstraat 354, Schiphol (route)
Doelgroep: primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs
Kosten: Gratis

Heeft u vragen over Office 365 of over dit seminar? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 085 - 487 52 00.

Inschrijven
Delta-N

Partner: Delta-N

Branche:IT-oplossingenWebsite:https://www.delta-n.nl/Profiel:

Innovatief Onderwijs mogelijk maken via de inzet van moderne technologie. Dat is waar Delta-N voor staat. Wij zijn een Microsoft specialist met ruime ervaring binnen het onderwijs. Wij zorgen dat ICT oplossingen zoals Office 365 snel en vakkundig geïmplementeerd worden, zodat uw onderwijsinstelling de mogelijkheden optimaal kan benutten.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven