• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Seminar: Datagebruik in het onderwijs: Hoe leren studenten?

13 juni 2017, 13.00 - 17.00 uur

Specifiek voor HBO,WO

Data zijn onmisbaar geworden om kunnen te sturen op studeergedrag, onderwijskwaliteit en op studiesucces. Hogeschool Windesheim organiseert om die reden, samen met SURFacademy, een seminar over het gebruik van data in het onderwijs.

Datagebruik in het onderwijs: hoe leren studenten?

Meten = weten, en dat geldt zeker in het hoger onderwijs. Voor hogeschool Windesheim en SURFacademy is dat de reden om een seminar over datagebruik in het onderwijs te organiseren. Naast een plenair deel (keynote spreker: Theo Bakker van de VU) zijn er workshops over zowel learning analytics als student analytics.

Inhoud programma

Trackers
De conferentie richt op zowel learning analytics als student analytics. Windesheim, de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Utrecht experimenteerden binnen de SURF Learning Analytics infrastructuur met trackers, om het online studeergedrag van studenten te kunnen volgen. De resultaten worden in Zwolle gepresenteerd.

Theo Bakker
Keynote speaker is Theo Bakker, projectleider student analytics aan de Vrije Universiteit. Naast een plenair deel zijn er workshops over het onderwijskundige belang van data, en de consequenties voor privacy en voor de techniek van het dataverzamelen. Inschrijven voor de workshops kan op de dag zelf.

Voor wie?

Het seminar is bedoeld voor zowel beleidsmakers, studiesuccesteams, institutional research en tutoren. Leerdoel voor student analytics: hoe kunnen data inzicht geven in het studiegedrag en welke interventies kunnen daarbij uitgevoerd worden? Het onderdeel learning analytics is vooral relevant voor docenten en de module-ontwikkelaars. Leerdoel: hoe kunnen data inzicht geven in het leergedrag en welke effectieve interventies passen daar bij?

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de contactpersonen van de Hogeschool Windesheim te Zwolle:

Inschrijven
SURFmarket

Partner: SURFmarket

Website:http://www.surfmarket.nlProfiel:

Voordelige, legale software tegen gunstige voorwaarden voor het hele hoger onderwijs en onderzoek, hoe zou dat zijn? Vanuit die gedachte is SURFmarket in 1991 opgericht als ICT-marktplaats. Door het onderwijs zelf, om namens de bij SURF aangesloten instellingen te onderhandelen met ICT-aanbieders. Doordat wij ICT op grote schaal kunnen inkopen zijn wij een interessante partner voor onderwijsinstellingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven