• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Securitydag

15 juni 2017, 12.30 uur

Specifiek voor VO,MBO

DDoS-aanvallen, ransomware, hacking: deze onderwerpen zijn dagelijks in het nieuws. Ook scholen worden getroffen; bewustzijn rondom beveiliging is daarom belangrijker dan ooit. Wat heeft u al gedaan en wat kunt u nog doen om de risico’s zo klein mogelijk te houden?

Donderdag 15 juni organiseren wij onze jaarlijkse Securitydag, waar wij u en uw collega’s van harte voor uitnodigen. Informeert u vooral de mensen die verantwoordelijk zijn op dit gebied, wij hebben een mooi programma met sterke sprekers voor u samengesteld.

Waar en wanneer?

 • Datum: donderdag 15 juni 2017
 • Tijd: 12:30 - 16:45 uur, inclusief lunch
 • Locatie: ROC van Amsterdam, MBO College, Amsterdam Noord (Gare du Nord 13, 1022 LD Amsterdam)*
 • Deelname is gratis.

Bekijk het programma en schrijf u in

*De school is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op 5 minuten rijden met de bus vanaf Amsterdam CS. Ook is er voldoende parkeerruimte voor de deur waar een parkeertarief geldt van € 1,30 per uur.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor alle ICT-contactpersonen in het voorgezet onderwijs en MBO, schoolleiders, (con)rectoren, systeembeheerders en beleidsmedewerkers. Ook docenten en andere medewerkers zijn van harte welkom.

Programma:

12:30 uur: Ontvangst met lunch

13:15 uur: Welkom door Charles Stork, directeur Slim.nl en SLBdiensten

13:30 uur: ‘Het Cyber Syndroom, waarom het beter kan en moet’, door Dave Maasland, directeur ESET Nederland.

 • Iedereen heeft het, het wordt alleen maar erger en er is geen ontkomen aan. Cyber. Alles wordt digitaal en daarmee groeien de risico’s exponentieel. De wereld is in feite zo lek als een mandje en dit lijkt alleen maar erger te worden. Een fris verhaal over positiviteit in de infosec community.

14:00 uur: ‘Onderwijs continuïteit bij DDoS aanvallen’ door Koen Rozendaal – KPN Security Services - samen met een ervaringsdeskundige van CSG Calvijn

 • Het onderwijs kan niet meer zonder internet. Lesmateriaal, tentamens, toetsen, lesroosters, de leerlingenadministratie, bijna alles staat online. Die afhankelijkheid van internet maakt ons ook kwetsbaar. Volgens de VO-raad vormt de DDoS-aanval voor scholen zelfs de grootste bedreiging. In deze sessie neemt KPN u samen met CSG Calvijn mee in de zekerheid die AntiDDoS kan bieden in het digitaliseren van ons onderwijs.

14:45 uur: Pauze

15:00 uur: ‘Ethisch hacken’ door Edwin van Andel, Chief Evangelist bij Zerocopter:

 • Edwin vertelt hoe u ethische hackers uit kunt nodigen om uw site te hacken en zodoende kwetsbaarheden op te sporen. Wat komt hij zoals tegen bij scholen? Hij geeft volop tips en trics. Edwin is een ervaren security expert. Naast het internationaal uitdragen van het Responsible Disclosure concept is hij druk met het verkleinen van de kloof tussen klanten en researchers.

15:30 uur: ‘Protect, detect en Respond’ door van Erwin Theunissen, Microsoft:

 • Het faciliteren van de moderne manier van (samen)werken, leidt tot nieuwe security- en privacy risico’s voor onderwijsinstellingen. Microsoft geeft tijdens deze sessie inzicht in hoe medewerkers en scholieren enerzijds veel flexibeler kunnen zijn en anderzijds op wat voor manier de risico’s geminimaliseerd kunnen worden. De inzet van innovatieve technologie borgt naleving van nieuwe privacywetgeving als de General Data Protection Regulation (GDPR), welke per mei 2018 actief is. Vanuit de filosofie Protect, Detect en Respond gaat deze sessie dieper in op de securityoplossingen van Microsoft Office365, Enterprise Mobility & Security en Windows

16:00 uur: Mogelijkheden voor napraten onder het genot van een borrel

16:45 uur: Einde

Inschrijven
SLBdiensten

Partner: SLBdiensten

Branche:Voortgezet Onderwijs / MBOWebsite:http://www.slbdiensten.nlProfiel:

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven