• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Onderwijssessie 13 juni bij Microsoft

Maandag 13 juni, 08:45 - 12.30 uur

VOOR WIE?
Docent met ICT affiniteit / ICT manager.

Waarom deze onderwijssessie?

Het is belangrijk om als onderwijsinstelling onderbouwde keuzes te maken, want de ontwikkelingen gaan steeds sneller: Klassieke telefonie deed er 100 jaar over voordat het wereldwijd werd gebruikt, internet 20 jaar en smartphones 3 jaar. Wanneer je ongefundeerde keuzes maakt, dan leidt dat tot onnodige kosten, onbruikbare lesmaterialen, desinvesteringen en - het belangrijkste - tot het niet goed voorbereiden van leerlingen op het leven, leren en werken van de toekomst.

Daarom maken we je deze ochtend bewust van diverse mogelijkheden binnen de set aan middelen die Microsoft biedt voor het onderwijs. Wees je bewust van de mogelijkheden en verbeterslagen die je vrij eenvoudig door kunt voeren. Een ochtend waarin je leert hoe leerlingen, docent en oop kunnen werken met meer overzicht, eenvoud en gemak met behulp van ICT. Maak kennis met de nieuwe wereld!

Programma.

08.45u – 09.00u Registratie & Ontvangst.

09.00u – 09.45u KEYNOTE Uw onderwijsambitie waarmaken! Differentieer met ICT.
Overview van het trendrapport van Kennisnet door de Innovatie expert. Het technologiekompas voor het onderwijs. Hoe slimme ICT leerlingen voorbereidt op de toekomst? Wees je bewust van de snelle ontwikkelingen en anticipeer.

09.45u – 10.15u Innovatie in de klas. Hoe? Praktijkvoorbeelden.
Aran en Jessica van SPEYK nemen je mee in de diverse tools van Office 365. Een heldere uitleg van alle mogelijkheden van Office 365 in vogelvlucht. Direct op beeld de praktijk zien aan de hand van scenario’s. Met o.a. grensverleggend lesgeven met Skype (live connectie met een onderwijsinstelling), een onderzoek presenteren met Sway, snel navigeren met DigiPlein365 en samenwerken in documenten en delen met behulp van OneNote.

10.15u - 10.45u Rondleiding Microsoft in de nieuwe manier van (samen)werken.

10.45u – 11.15u Docent Sam: Docent Sam: Efficiënt en eenvoudig digitaal lesgeven met OneNote Class Notebook.
Tijd besparen, organiseren en samenwerken met OneNote Class Notebook. Samen lessen creeren en organiseren. Jeroen van SPEYK neemt je mee in deze geweldige app voor het Onderwijs.

  • Cursusinhoud organiseren.
  • Interactieve lessen maken en geven.
  • Samenwerken en feedback geven.

11.15u – 12.00u Docent Sam: Digitaal vergaderingen doe je zo!
Efficiënter werken. Tijdswinst. Snel digitale informatie verwerken en delen. Centrale opslag van notulen. Taken direct uitzetten voor het beste effect van een vergadering en veel meer. Jeroen van SPEYK laat je zien hoe je dit doet.

12.00u – 12.30 Lunch & Napraten.

Praktische informatie

Data: Maandag 13 juni 2016
Tijd: van 08:45 tot 12:30
Locatie: Microsoft Schiphol
Bijzonderheden: max. 2 personen per school
Kosten: Gratis

Inschrijven
SPEYK

Partner: SPEYK

Website:http://www.speyk.nl/Profiel:

Je dagelijkse onderwijs slimmer, efficiënter én leuker maken. Jou voeden met ontwikkelingen in onderwijs & ICT. Samen blijven bouwen aan een toekomstbestendige school. Samen zorgen voor continuïteit en ontwikkeling binnen je school. SPEYK heeft de kennis en kunde van ICT binnen het onderwijs en heeft oog op jouw schooldoelen en primaire processen. Met meer dan 35 ervaren en enthousiaste medewerkers ondersteunen wij je vanuit het midden van het land: Veenendaal.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven