• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Gratis inspiratiedag: ICT in de onderwijspraktijk

11 november, 9:30 - 15:30 uur

Specifiek voor PO,VO,MBO

Meld je aan! Inspiratiedag 11 november

Meld je nu aan voor de gratis Inspiratiedag ICT in de onderwijspraktijk op 11 november in Vleuten.

Na de succesvolle bijeenkomst in het voorjaar organiseren SLBdiensten en APS IT diensten opnieuw een Inspiratiedag. Tijdens dit evenement kun je diverse workshops volgen, waarin collega’s je laten zien hoe zij Microsoft-toepassingen inzetten in hun dagelijkse werkzaamheden. Leer hoe je leerlingen op een eenvoudige en efficiënte manier begeleidt, lessen aantrekkelijker en interactiever maakt en hoe je samenwerken in de klas stimuleert.

Waar en wanneer?

  • Datum: zaterdag 11 november 2017
  • Tijd: 9:30 - 15:30 uur
  • Locatie: Amadeus Lyceum, Burchtpoort 3 te Vleuten (navigatieadres: Burchtpromenade)
  • Deelname is gratis

De Inspiratiedag is gevalideerd door Registerleraar.nl voor 4 registeruren.

Schrijf nu in: PO of VO/MBO

 

Workshops

Kies maximaal 4 van de volgende workshops die je het meest interessant lijken.

Online samenwerken en communiceren in Teams
Gebruik Teams als startpunt, als kern waarvandaan je de overige apps van Office benadert. Teams is te gebruiken als intranet en als plaats om met je collega’s samen te werken. Ook is Teams in te zetten voor communicatie en samenwerking met je leerlingen.
Naast Teams plannen we ook aandacht voor andere handige toepassingen in of met Office365, zoals OfficeLens.

Micro:bit, leer programmeren met een minicomputer!
Micro:bit is een minicomputertje met 25 ledlampjes en zeven sensoren die je online kunt programmeren. Met de Micro:bit kun je bijvoorbeeld een alarm maken, of je kunt hem als een fietscomputer inzetten. Je leerlingen leren op een leuke en creatieve manier de basis van programmeren zonder dat zij enige voorkennis hebben. Je leert hoe je met de Micro:bit kunt programmeren, ‘flashen’ en welke sensoren er aanwezig zijn. Bekijk ook onze vlog met uitleg over de Micro:bit!

OneNote: lesstof, oefeningen en aantekeningen delen
Aantekeningen, vragenlijsten en overhoringen maken en delen, tabellen en filmpjes toevoegen, online huiswerk opgeven, maken én nakijken… OneNote maakt het allemaal mogelijk. Je kunt een eigen ‘schrift’ maken en direct delen met jouw leerlingen, die hun digitale schriften vervolgens met jou delen.

De ultieme mix met OneNote Class Notebook
Verdiep je in de uitgebreide mogelijkheden van OneNote, Class Notebook en Sway. Zodat je snel, efficiënt en speels deze ultieme mix kunt inzetten.

Maak toetsen en peilingen met snel resultaat in Forms
Forms is een onderwijstool die perfect te combineren is met het gebruik van Sway. Forms biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig een vragenlijst, overhoring of enquête te maken en deze te delen.

Digitale verhalen vertellen met Sway
Geef meer schwung aan je presentaties! Sway is een alternatief voor PowerPoint. Je maakt er schitterende online presentaties, werkstukken, nieuwsbrieven of instructiemateriaal mee. Het mooie is dat jij je niet druk hoeft te maken over de lay-out, dat doet Sway wel voor jou.

Een interactief verhaal met PowerPoint
Graag maken we je bekend met de plug-in die toegevoegd kan worden aan het oude vertrouwde PowerPoint. Met deze plug-in verander je een normale presentatie eenvoudig in een interactieve mix. De mix is vergelijkbaar met een video, waar je vragen, opdrachten en allerlei multimedia aan kunt toevoegen.

De ultieme voorbereiding op de MOS-certificering
Dé manier om u voor te bereiden op de Microsoft Office Specialist (MOS)-certificering: de Microsoft Imagine Academy. Leerkrachten en leerlingen kunnen binnen deze online omgeving Office-programma’s als Word, Excel en PowerPoint trainen.

Inschrijven

Inschrijven VO/MBO Inschrijven PO

Bekijk de video van de Inspiratiedag in april:

 
SLBdiensten

Partner: SLBdiensten

Branche:Voortgezet Onderwijs / MBOWebsite:http://www.slbdiensten.nlProfiel:

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 
APS IT-diensten

Partner: APS IT-diensten

Branche:Primair OnderwijsWebsite:http://www.apsitdiensten.nlProfiel:

APS IT-diensten is al meer dan 15 jaar dé vertrouwde partner voor onderwijslicenties en software in het primair onderwijs. APS IT-diensten biedt een breed scala aan softwarelicenties en producten van meer dan vijftig softwareleveranciers. Bijna 98% van de instellingen in het primair onderwijs maakt gebruik van onze diensten. Daarnaast bieden wij training en advies aan besturen, scholen en individuele medewerkers op het gebied van ICT-infrastructuur en elektronische leeromgevingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven