• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

TOOLKIT

Hoe gebruik je Office 365 optimaal? Welke mogelijkheden heeft Office allemaal en hoe leg je dit aan leerlingen of ouders uit? Vind hier handige hulpmiddelen en communicatievoorbeelden die je op weg helpen: van startersgidsen tot handleidingen en van tips en tricks tot templates of voorbeeldbrieven voor ouders.

1. FastTrack voor Office 365

Bekijk het filmpje en ontdek hoe je Office 365 in drie stappen op school implementeert:

FastTrack voor Office 365

2. Vijf redenen om te kiezen voor Office 365 in Educatie

De komst van technologie in het onderwijs heeft de manier van werken en leren sterk beïnvloed: leren is niet langer meer gebonden aan het schoolgebouw en de lesuren die daarin plaatsvinden. De technologische opmars stelt onderwijsinstellingen voor grote uitdagingen. Hier komt Microsoft Office 365 in Educatie in beeld. Ontdek in deze gids vijf redenen om te kiezen voor Office 365 in Educatie.

Downloaden
 

3. Office Mix: maak heel eenvoudig online lessen

Met de gratis Office Mix-applicatie maak je van je PowerPoint-presentatie heel eenvoudig een interactieve online les die je met iedereen kunt delen. Je kunt geluidsfragmenten, video’s of handgeschreven tekst opnemen, of een quiz of opdrachten toevoegen. Het enige wat je nodig hebt is PowerPoint 2013 of Office 365 en de gratis Office Mix add-in. Lees meer over Office Mix

4. Promotiegids voor scholen

Deze gids helpt je Office 365 op school te introduceren en helpt om leerlingen, leerkrachten en andere medewerkers succesvol gebruik te laten maken van Office 365. Aan de hand van deze promotiegids kun je ook een communicatieplan maken dat is afgestemd op de behoeftes van de school. Lees meer

Downloaden
 

5. Promotiemateriaal Office 365 ProPlus voor studenten

Wil je Office 365 ProPlus introduceren op jouw onderwijsinstelling? Op deze sites vind je promotiemateriaal voor primair en voortgezet onderwijs, of voor het MBO, HBO en WO.

7. Brief ouders

Heeft jouw onderwijsinstelling Office 365 in gebruik genomen en wil je daarover communiceren met ouders? Download hier de handige kant-en-klare brief in Word waarmee je ouders kunt informeren over de ingebruikneming van Office 365 op de school van zoon of dochter.

Downloaden
 

8. SharePoint 2013-template voor basisscholen

In dit templatepakket vind je een SharePoint 2013-template voor basisscholen en een handleiding voor het installeren en in gebruik nemen van het template. In de handleiding wordt ingegaan op het installeren en aanpassen van het template aan de huisstijl van de basisschool. Dit template is gebaseerd op de O.G. Heldringschool met input van Maurits Knoppert.

Downloaden
 

9. Bundel Beveiligen & Multi Factor Authentication

Deze bundel handelt over de beveiliging van diverse platformen die gebruikt worden in het onderwijs. Na een korte theoretische introductie volgt een greep uit de verschillende oplossingen die momenteel voorhanden zijn. Zowel betalende als gratis oplossingen worden besproken, waarbij voor elk platform minstens één gratis extra beveiligingsoplossing wordt aangehaald.

Downloaden
 

Volgende stappen

Gratis proefabonnement
Probeer Office 365 30 dagen gratis uit tot de school klaar is voor gebruik.
Klaar voor gebruik
Implementeer Office 365 in drie stappen.
Ontdek wat mogelijk is
Bekijk hier welke gebruikersmogelijkheden je allemaal hebt, van mail tot documentbeveiliging en andere handige tips & trucks.

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven