• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Skype for Business

Skype for Business

Skype for Business

De tijd dat we de telefoon oppakte om te bellen of snel een e-mail stuurde gaat snel voorbij. Communiceren moet sneller en directer en daardoor voldoen de traditionele vormen van communicatie niet meer. Persoonlijke productiviteit speelt hierbij ook een grote rol. Indirecte communicatiemiddelen zoals voicemail of e-mail voldoen niet meer aan de standaarden van deze tijd. Tegenwoordig is er meer behoefte aan directe feedback, waarvoor Skype voor business een uitkomst kan bieden.

Skype in de klas

Skype (voorheen Lync) is het ultieme klassenuitje, waarbij je de mogelijkheid krijgt om naar de andere kant van de wereld te reizen zonder de klas te verlaten. Het is real-time leren dus zonder schoolboeken. Skype in de klas geeft mogelijkheden die anders niet beschikbaar zijn. Denk hierbij aan het sponsoren van een school in het buitenland, of het volgen van lessen op een Nederlandse school vanuit China.
Laat je inspireren en bekijk de video...

Meerdere functionaliteiten
Skype for Business

Lync is voortaan Skype for Business

Lync is het samenwerkingsplatform van Microsoft waarmee gebruikers door middel van telefonie, chat en video met elkaar kunnen communiceren, samenwerken aan documenten en schermen delen. Al sinds de overname van Skype door Microsoft kwam regelmatig de vraag op of het zinvol is om Lync en Skype naast elkaar in de markt te houden. Microsoft maakt nu een einde aan deze dubbelproductlijnen. Lync, de zakelijke variant, heet vanaf nu dus Skype for Business.
Lees de blog...

Skype is het leukste schooluitje in de klas

Met skype is het niet meer noodzakelijk te reizen. Organiseer online schooluitjes over de hele wereld! Bekijk deze video waarin een klas uit Londen en Servië met skype een kijkje onder water neemt in een onderwaterlaboratorium in de Florida Keys
Laat je inspireren en bekijk de video...

Meerdere functionaliteiten
Succes Skype for Business project

Wat bepaalt het succes van je Skype for Business project?

Om Skype for Business oplossingen in het onderwijs succesvol uit te rollen is het belangrijk een gevarieerd team te hebben. Aan de ene kant heb je technische teamleden nodig die de oplossing mogelijk maken, aan de andere kant is expertise op het gebied van training, communicatie en acceptatie essentieel. Door goed te communiceren en te focussen op adoptie en training kom je sneller/vaker tot een succesvol UC-project.
Lees de blog...

Ontdek de manieren om Skype in de klas te gebruiken

Sluit aan bij de duizenden leraren, gastsprekers en vituele klassenuitjes om zo het real-life leren te stimuleren bij leerlingen over de hele wereld. Hieronder staan een aantal voorbeelden van vituele klassenuitjes of programma's waar leraren zich kunnen aansluiten.
Ontdek de lessen op Skype
Ontmoet andere docenten op Skype
Doe mee aan Mystery Skype

Maak contacten over de hele wereldMaak een tripje naar West-AmerikaLaat de magische animatie Maria de leerlingen motiverenEen virtuele trip in de onderwaterwereldSpeel Mystery Skype

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven