• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

OFFICE 365 IN EDUCATIE

LerarenMet Office 365 werk je met de vertrouwde Office programma’s. Op je pc of Mac vanaf school, of op je tablet of laptop thuis. Office 365 werkt met de kracht van de cloud. Daardoor kun je vanaf ieder apparaat dat je gebruikt bij je documenten, e-mail, agenda’s en contactpersonen. En werk je heel eenvoudig samen met collega’s, leerlingen of studenten. Op afstand of bij elkaar. Online en offline. Je instellingen blijven altijd behouden. Dit betekent dat je bestanden up-to-date zijn en dat je vanaf elk apparaat meteen weer verder kunt gaan waar je gebleven was.

 

Het nieuwe samenwerken

Flexibel: vanaf elke locatie je werk kunnen doen
Op elk apparaat en overal snel en overzichtelijk kunnen werken, waar je maar bent. Dit kan met Office 365, omdat je het gemakkelijk gebruikt op verschillende apparaten. Abonnement op Office is voor maximaal vijf pc’s of Macs, op vijf tablets (zoals Windows 8 tablets of iPads) en op je smartphone (Android of iPhone) per gebruiker. Windows Phones worden al standaard met Office geleverd. Zo zorg je ervoor dat je je documenten, e-mail, of agenda’s altijd bij de hand hebt.

Vertrouwd: werken op bekende programma’s
Office 365 bestaat uit de bekende Office-programma´s Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access. En voor Mac: Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Doordat deze Office-programma´s toegankelijk zijn vanaf meerdere apparaten, kun je werken waar en hoe je maar wilt. De programma’s zijn op ieder apparaat hetzelfde, zodat je niet het gevoel hebt steeds te moeten switchen en altijd in een vertrouwde omgeving werkt.

Betere balans: samenwerken waar en wanneer je wilt
Office 365 biedt allerlei samenwerkingsmogelijkheden: zakelijke mail, chat, gedeelde agenda’s, toegang tot het meest recente lesmateriaal of onlinevergaderingen. Vanaf school, vanuit huis of onderweg. Samenwerken kan nu overal. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van OneDrive voor Bedrijven. En als je met elkaar afspreekt om de agenda’s open te zetten weet je gelijk wanneer je collega’s tijd hebben voor overleg. Met Office 365 ben je zo heel mobiel, krijg je meer gedaan en kun je zorgen voor een betere balans tussen werk en ontspanning.

Het nieuwe samenwerken
Meerdere functionaliteiten

Meerdere functionaliteiten

Eenvoudig: e-mail met Exchange Online
Zwaardere bestanden mailen, afbeeldingen aanpassen en versturen. Allemaal dingen die je zonder rompslomp wilt kunnen doen. Daarvoor heb je e-mail nodig die krachtig genoeg is, zodat het je werk vereenvoudigt. De vertrouwde Outlook-omgeving op je desktop is hier heel geschikt voor, een webbrowser met Outlook Web App ook. Met Exchange Online heb je 50 GB opslagruimte per gebruiker en kun je al je berichten en bestanden bewaren.

Handig: online vergaderen met Lync Online
Om het werk gedaan te krijgen moet je ervoor zorgen dat je met de juiste mensen samenwerkt, wat niet altijd eenvoudig is in de dagelijkse drukte van lesgeven, plannen schrijven en in contact zijn met leerlingen. Office 365 biedt de oplossing doordat je ook gemakkelijk online kunt vergaderen en communiceren, waar je ook bent, op meerdere apparaten. Dankzij HD-video, gedeelde schermen en realtime-notities wordt samenwerken flexibeler én leuker. Zo kun je bijvoorbeeld als leraar wekelijks ’s avonds spreekuur houden met je studenten.

Samenwerken en bestanden delen met OneDrive voor Bedrijven
Het ene moment werk je met collega’s aan documenten en het volgende moment werk je met leerlingen of studenten die bijvoorbeeld in het buitenland stage lopen, aan verschillende bestanden. Met Office in de cloud kun je bestanden op verschillende manieren opslaan, ordenen en delen met mensen binnen en buiten de schoolorganisatie. Geen gedoe meer met versiebeheer, je bestanden zijn altijd up-to-date, zodat iedereen toegang heeft tot de nieuwste versie. Met OneDrive voor Bedrijven heeft iedere gebruiker 1 TB (1.000 GB) persoonlijke opslagruimte waartoe je overal toegang hebt en die met je pc wordt gesynchroniseerd. Deel op eenvoudige wijze bestanden in- en extern, en bepaal wie bestanden kunnen zien en bewerken.

Wetgeving en beveiliging

Betrouwbaar: Cloudcontracten van Microsoft voldoen aan EU wetgeving
Voor Microsoft is vertrouwen in het waarborgen van privacy in onze producten van essentieel belang. Over privacy en technologie – met name als het gaat om gegevens in de cloud – bestaat veel onduidelijkheid, waarbij feit en fictie vaak door elkaar heenlopen. Hoewel veel bedrijven claimen dat hun data volledig aan Europese wet- en regelgeving voldoen, is dat voor klanten in de praktijk moeilijk te controleren. Op 10 april 2014 heeft Microsoft aangekondigd dat de aanpak van Microsoft op het gebied van Cloud-dienstverlening in lijn is met Europese wet- en regelgeving. Meer hierover op deze blog.

Beveiliging. Compliancy. Privacy.
Microsoft is de marktleider in productiviteitssoftware. Office 365-klanten vertrouwen op Microsoft voor de beveiliging van hun gegevens en de bescherming van de privacy en beveiliging van klantgegevens en is continu bezig om jouw vertrouwen te winnen. Lees onze vertrouwensprincipes.

Office 365 in Educatie licentieoverzicht
Voor educatieve instellingen zijn er verschillende Office 365 licenties beschikbaar. Kijk hier voor een compleet overzicht van de academische licenties en de mogelijkheden.

Wetgeving en beveiliging Office 365

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven