• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Windows XP Migratie Sessie door SLBdiensten en Microsoft

8 april 2014 wordt de ondersteuning van Windows XP door Microsoft gestopt. Hierom sloegen SLBdiensten en Microsoft in een om een speciale bijeenkomst te organiseren om onderwijsinstellingen in te lichten over alle aspecten die gepaard gaan met de migratie vanaf Windows XP naar Windows 7 of Windows 8..

Windows XP ondersteuning stopt
De ontwikkeling van Windows XP is inmiddels al 15 jaar geleden gestart. In die tijd zijn er (technologische) veranderingen plaatsgevonden en zijn mensen technologie op een hele nieuwe manieren gaan inzetten dat een decennia geleden. Microsoft heeft het al meermaals aangekondigd maar 8 april 2014 stoppen zij écht met de ondersteuning van Windows XP. Vanuit het beveiligingsoogpunt wordt het dan een groot risico om Windows XP te gebruiken.

3 redenen om over te stappen naar Windows 7 of Windows 8
Er zitten vele voordelen aan de migratie naar Windows 7 of Windows 8, zoals:

  • Een meerwaarde ten opzichte van Windows XP, met name op gebied van security en beheer.
  • Windows 7 en Windows 8 blijven beveiligings-updates ontvangen en Microsoft ondersteunt beide systemen. De Windows XP support zal 8 april 2014 stoppen.
  • Het is veel eenvoudiger software en images uit te rollen met Windows 7 en Windows 8 in vergelijking met Windows XP, zelfs voor mensen die gewend zijn aan Windows XP.

Windows XP migratiesessie
In de zomer van 2013 organiseerde Microsoft en SLBdiensten een Windows XP migratiebijeenkomst en deze begon met de presentatie ‘XP support stopt, wat betekent dit?’ van David Stoeckl Microsoft. Tijdens zijn presentatie bleek dat veel van de aanwezige onderwijsinstellingen nog gebruik maken van Windows XP. Ongeveer 20% bleek nog volledig met XP te werken. Deze onderwijsinstellingen kunnen de komende (zomer)vakanties gebruiken om te migreren naar Windows 7 en Windows 8. Microsoft raadt onderwijsinstellingen om na deze grote migratie al te beginnen met stapsgewijze migreren. Door met kleine stapjes te migreren kan in de toekomst een grootschalige migratie worden vermeden.

Download het dossier
In dit dossier vindt u een verslag van de Windows XP migratiebijeenkomst. Daarnaast kunt u in dit dossier ook de presentaties van deze bijeenkomst terugvinden.

Downloaden
SLBdiensten

Partner: SLBdiensten

Branche:Voortgezet Onderwijs / MBOWebsite:http://www.slbdiensten.nlProfiel:

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven