• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Verbeterde productiviteit en integratie met Office 2013

Office 2013: A Breakthrough In Productivity

Microsoft heeft een subtiele maar erg belangrijke verandering doorgevoerd met de 2013 release van Office 2013. Voor de eerste keer zijn er meerdere producten gecoördineerd uitgebracht. Dit had twee belangrijke implicaties. Ten eerste is het makkelijker geworden om over de grenzen van de individuele producten heen kernfunctionaliteiten van producten te benaderen. Hierdoor is de waarde van ieder individueel product vergroot.

Daarnaast zijn de verschillende productteams afhankelijker van elkaar. Wanneer één team niet levert wat het zou moeten leveren, kan het effect hiervan door verschillende productleveringscyclussen gevoeld worden.

De vraag voor CIO’s is of zij wel of niet dieper in moeten gaan op hun verbintenis met Office als productiviteitsoplossing, documentmanagementoplossing, e-mailomgeving en real-time samenwerkingsoplossing. De integraties over de producten zijn overtuigend maar er zijn wel enkele overwegingen die uw organisatie moet maken:

  • Is een suite beter dan best-of-breed? Door het uitbrengen van een robuste set van tools die ontworpen zijn om samen te werken levert Microsoft overtuigende integratie. Hiervoor wordt wel de mogelijkheid ingeleverd om eenvoudig best-of-breed componenten toe te voegen aan het pakket. Daarnaast is het lastig om een individueel component te verwijderen wanneer eenmaal een volledig suite is aangeschaft vanwege de onderlinge afhankelijkheid van de verschillende componenten.
  • Is de snelheid van innovatie goed genoeg? Met de uitzondering van Yammer draaien de Office producten op een basis die zowel werkt met Office 365 als on-premise implementaties. Hoewel dit voordelen biedt voor hybride implementaties zal het uiteindelijk toch hinder opleveren voor continue innovatie. Microsoft heeft echter gedeeld dat toekomstige releases sneller gebeuren dan de traditionele driejarige cyclus.

Download het rapport
In dit rapport voor de CIO worden de nieuwe verbeteringen, features en uitdagingen van Office 2013 besproken en worden in het bijzonder SharePoint en Lync besproken. Wilt u meer lezen? Download dan geheel vrijblijvend het volledige engelse rapport van Forrester Research: ‘Office 2013: A Breakthrough In Productivity’. 

Downloaden
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven