• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Teams in Office 365

Microsoft heeft begin november op een event in New York Microsoft Teams aangekondigd. Dit is een laagje extra functionaliteit in de stijl van Slack die over de Office 365 Groups is heen gelegd.  Microsoft Teams is momenteel beschikbaar als preview in de commerciële abonnementen van Office 365 (Business en E). Voor het onderwijs zal deze functionaliteit vooralsnog niet in preview beschikbaar komen. De reden die Microsoft hiervoor aangeeft is dat ze eerst goed willen kijken hoe Teams integreren met groepen die zijn gevormd met Classroom. Teams komen zeker wel beschikbaar voor het onderwijs maar dit zal pas later in 2017 zijn.

In dit artikel leggen we uit hoe Teams werken en hoe je deze kunt toevoegen aan je Office 365 tenant.

Wat is Microsoft Teams?

 Zoals gezegd is Teams een aanvulling op Office 365 Groepen met de nadruk op de chatfunctie. In die zin kunnen voor de chats binnen een team ook weer verschillende kanalen worden aangelegd, om zo onderscheid te kunnen maken naar verschillende onderwerpen.

Afbeelding 1: Teams in de webbrowser versie
 
Teams zijn vooralsnog in preview en daarom alleen te benaderen door naar https://teams.microsoft.com te  gaan.
Een Team wordt gevormd met een Office 365 Group als basis. Wanneer je een nieuw team aanmaakt wordt er dus een Office 365 Group aangemaakt die privé is. Leden kunnen alleen door de beheerder worden toegevoegd. Wat een team anders maakt dan een Office 365 Groep is dat je binnen een team chatkanalen kunt aanmaken. Een chatkanaal heeft een eigen onderwerp. Zo zou je als voorbeeld een Team aankunnen maken met als naam Office 365 en daarbinnen kun je dan weer chatkanalen aanmaken zoals bijvoorbeeld E-mail, SharePoint, Sway enzovoort.
 
Wanneer je al een bestaande Office 365 Groep beheert en deze groep is privé dan kun je deze ook gebruiken om daarbij een Team aan te maken. Wanneer je dat doet, worden de bestaande groepsdiscussies niet overgezet naar het Team en blijven de Team chats ook gescheiden van de groepsdiscussies. Voor de bestanden worden er in de bestaande groepsopslag bibliotheek in SharePoint folders aangemaakt per kanaal. De bestaande bestanden en folders blijven vanzelfsprekend behouden. 
 Office 365 Apps
Zodra je het team hebt ingericht kun je vervolgens door middel van het plusje bovenin een nieuwe tab aanmaken die als basis een App gebruikt. Je hebt daarbij de keuze uit de volgende apps:
 
Wanneer je een Office App kiest is het betreffende document direct te openen door de Tab te kiezen waar deze op staat. Door SharePoint te selecteren kun je een SharePoint site direct openen op de betreffende tab en door Team Services te selecteren krijg je de mogelijkheid om een Visual Studio Kanban bord te openen.


Afbeelding 2: Nieuw tab toevoegen met verschillende app mogelijkheden

Apps voor Teams

Vanzelfsprekend heeft Microsoft ook diverse Apps ontwikkeld om toegang tot en werken met Teams makkelijker te maken. Op dit moment is er een Windows app die kan worden geïnstalleerd vanuit de App store (Windows 10) of via de Teams site (ook handig voor oudere Windows versies). 
 
Afbeelding 3: Windows App voor Microsoft Teams
 
Daarnaast zijn er ook mobiele apps beschikbaar voor Apple, Android en Windows apparaten. 
  Teams App voor Apple
Afbeelding 4: Apple (iOS) App voor Microsoft Teams
 
Deze apps bieden eveneens mogelijkheden om bestanden te openen en te bewerken, om te zoeken in alle Teams en om conversaties ook lokaal op te slaan.

De rijke functionaliteit in Teams en de eenvoudige laagdrempelige gebruikersinterface maken deze toepassing zeer goed bruikbaar voor snelle communicatie rondom projecten en evenementen in uw organisatie. Indien u de mogelijkheid heeft om deze nieuwe functionaliteit uit te proberen raden we dit van harte aan. Ga naar https://teams.microsoft.com en meld u aan met uw organisatie-account van Office 365.

Hebt u vragen over de functies en werking van Teams of andere Office 365 functionaliteit? Of ondersteuning nodig bij de inrichting ervan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Delta-N

Partner: Delta-N

Branche:IT-oplossingenWebsite:https://www.delta-n.nl/Profiel:

Innovatief Onderwijs mogelijk maken via de inzet van moderne technologie. Dat is waar Delta-N voor staat. Wij zijn een Microsoft specialist met ruime ervaring binnen het onderwijs. Wij zorgen dat ICT oplossingen zoals Office 365 snel en vakkundig geïmplementeerd worden, zodat uw onderwijsinstelling de mogelijkheden optimaal kan benutten.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven