• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Tablets maken leren leuker

Pilot met Windows 8-tablets

De basisschool Rivierenwijk in Deventer is een voorloper op het gebied van ICT. Enkele jaren geleden zijn onder meer al netbooks, iPads en Snappets geïntroduceerd. ICT wordt gebruikt om met de tijd mee te gaan en in een achterstandswijk de kinderen de extra steun te geven die ze nodig hebben.

De school heeft samen met twee andere basisscholen meegedaan aan de pilot Windows 8-tablets in de klas. Tijdens deze pilot hebben de drie basisscholen onderzocht hoe het gebruik van de tablet hun onderwijs kan verrijken en welke impact het gebruik van de tablet betekent voor zowel de leerling, de resultaten van de leerling en de leraar.

Om mee te mogen doen met de pilot heeft de basisschool drie cases opgesteld waarin is aangegeven wat de school wilde onderzoeken en hoe tablets daarvoor ingezet zouden worden. Uiteindelijk koos de school voor werkvormen met veel interactie en heeft de school gekozen voor:

  • Zelfstandig werken met een weektaak in OneNote
  • Online brainstormen op de tablet
  • Automatiseringsoefeningen en Nieuwsbegrip met Socrative

Hoewel nog niet te zeggen valt of de resultaten van de leerlingen zijn verbetert hebben Bart Roumen en Jorne Dijkerman, leraren van respectievelijk groep 8 en 7 goede ervaringen met het gebruik van de tablet in de klas:

‘Leerlingen leren met meer plezier, de leerkracht heeft meer tijd en de techniek biedt meer mogelijkheden voor interactief en persoonlijk leren.’

Het is echter wel van belang dat de school zich goed voorbereid op het werken met tablets. De leerlingen moeten bijvoorbeeld gecoacht worden bij het zelfstandig werken. Ook is het gebruik van een echt toetsenbord van belang om zo het scherm volledig te kunnen gebruiken voor educatieve toepassingen.

Download dit artikel
In dit artikel wordt de pilot van Windows 8-tablets in de klas op de basisschool Rivierenwijk in Deventer verder uitvoerig besproken. Dus wilt u meer weten over deze innoverende pilot? Download dan geheel vrijblijvend het artikel ‘Pilot met Windows 8-tablets - Tablet maakt leren leuker’.

Downloaden
APS IT-diensten

Partner: APS IT-diensten

Branche:Primair OnderwijsWebsite:http://www.apsitdiensten.nlProfiel:

APS IT-diensten is al meer dan 15 jaar dé vertrouwde partner voor onderwijslicenties en software in het primair onderwijs. APS IT-diensten biedt een breed scala aan softwarelicenties en producten van meer dan vijftig softwareleveranciers. Bijna 98% van de instellingen in het primair onderwijs maakt gebruik van onze diensten. Daarnaast bieden wij training en advies aan besturen, scholen en individuele medewerkers op het gebied van ICT-infrastructuur en elektronische leeromgevingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven