• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Strategisch plannen en organisatorische capaciteiten in het onderwijs

Strategic Planning, Organizational Capacity and Sustainability

Er is al een lange weg afgelegd naar een goede onderwijsstrategie. Terwijl in vorige decennia niet gereflecteerd werd op onderzoeken, is er nu een grotere focus op een op onderzoek gebaseerd beleid. Er zijn veel studies en kwantitatieve analyses over de effecten die het heeft op scholen en beleidsinterventies. Terwijl het waarschijnlijk onmogelijk is om de impact te meten is er wel tijfel of de schoolsystemen nu te veel gaan focussen op bijvoorbeeld het verbeteren van de leraren, dan op het aanpassen van de klas grootte. Terwijl er nog aanzienlijke voordelen te behalen zijn uit het analyseren en promoten van kosteneffectiviteit in het onderwijs, wordt de onderwijsstrategie steeds meer afgestemd op feiten dan vroeger. De vraag is dan ook: waarom haalt het onderwijs niet meer winst uit een op onderzoek gebaseerde aanpak?

Een rolmodel
Een consistent rolmodel is erg belangrijk bij gedragsveranderingen. Mensen passen hun gedrag aan, aan mensen met een grote invloed. Denk hierbij aan Hong Kong. In Hong Kong waren de politiek, overheid en zakelijke leiders betrokken bij en pleitte voor de hervorming. Schoolleiders waren erg belangrijk in het overbrengen van deze hervorming en een rolmodel op elke school. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

De whitepaper
Lees in deze whitepaper meer over:

  • Capaciteitsopbouw
  • Versterken van de mechanismen van het systeem
  • Leidende vragen voor het invoeren van verandering met strategisch plannen, organisatorische capaciteiten en duurzaamheid.

Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper over onderwijs op basis van een op onderzoek gebaseerde aanpak. Deze whitepaper is onderdeel van een serie. Lees ook het voorgaande deel van deze serie:

Downloaden
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven