• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Stoomcursus voor docenten tijdens Microsoft ICT-summer school

Terug in de schoolbanken

Vierentwintig leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs uit het hele land zaten voor één dag zelf weer in de schoolbanken. Ze kregen op een praktische manier les in het onderwijzen met behulp van technologie. Microsoft springt hiermee in op een recentelijk advies van de Onderwijsraad waarin het waarschuwt dat scholen onvoldoende aandacht besteden aan het ontwikkelen van ict-vaardigheden en 21st century skills. De ICT-Summer School is onderdeel van Microsofts onderwijsprogramma Shape the Future. In dit kader biedt Microsoft sinds mei voordelige basislicenties aan voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs via haar hardware partners.

De 15-jarige Tamim Karim, bestuurslid van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en verantwoordelijk voor innovatie, trapte de Summer School officieel af. ‘Mijn boodschap aan leraren is tweeledig: innoveer niet omdat het hip is maar omdat je denkt dat het een toevoeging biedt. En ga zelf actief op zoek naar bijscholing als je daar behoefte aan hebt’, aldus Tamin Karim, tijdens zijn openingsspeech.

De vierentwintig leraren, die zich na een oproep in juli hadden opgegeven voor de Summer School, kregen een dag lang intensief les op het gebied van samenwerken en communiceren in de klas met behulp van technologie. Hierbij werd onder andere uitgelegd hoe leraren en leerlingen met behulp van OneNote plaats onafhankelijk aantekeningen kunnen maken, delen en bewerken op verschillende devices. ‘Ondanks de zomervakantie liep het storm met de aanmeldingen! Voordat we het wisten hadden we een klas vol leraren.

Dat bevestigt ons vermoeden dat er behoefte is aan ict-ondersteuning in het onderwijs’, Aldus Marsjanne Damen, Senior Partners in Learning Manager b Microsoft. Meester Eric Arends van basisschool de Dolfijn: ‘Ik heb me opgegeven omdat ik benieuwd ben naar de extra mogelijkheden van OneNote voor in de klas. Ongelofelijk hoeveel je eigenlijk met deze applicatie kan, zoals het toevoegen van mediabestanden en links.’

Microsoft en onderwijs
Shape the Future is één van de initiatieven uit het onderwijsbeleid van Microsoft: sinds 2011 zet Microsoft zich actief in om 21st century skills van leraren en leerlingen te verbeteren. Zo biedt Microsoft schoolleiders en leraren ondersteuning in de vorm van gratis trainingen, bijeenkomsten en hulpmaterialen via het Partners in Learning programma waar inmiddels 12 Nederlandse scholen en 50 leraren als Innovatieve Educators aan meedoen.

Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven