• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Overview of accessibility in Windows 8, tutorials, and keyboard shortcuts

Toegankelijkheid in Windows 8

Toegankelijkheid maakt het gemakkelijker een computer te zien, horen en gebruiken, en om een computer aan te passen aan ieders behoeften en wensen. Met name voor mensen met een visuele of motorische handicap is dit van groot belang.

Toegankelijkheid in Windows 8: wat is er nieuw?

Windows 8 biedt verschillende programma's en instellingen waarmee de computer eenvoudiger en gemakkelijker te gebruiken is. En bij gebruik van Windows 8 Professional kan er bovendien gebruik gemaakt worden van speciale ondersteunende software van derden.

Eén van de meest in het oog springende aspecten van Windows 8 is de introductie van apparaten met aanraaktechnologie, de zogenaamde ‘touch-only devices’. Met touch devices heeft u geen toetsenbord en muis meer nodig, maar is er directe interactie mogelijk door het scherm aan te raken. Dit vergroot de toegankelijkheid enorm.

Voorbeelden van veelgebruikte functies die de interactie met een computer eenvoudiger kunnen maken zijn:

  • Verteller. Dit is een programma waarmee de tekst op het scherm hardop wordt voorgelezen. Bovendien beschikt Windows over instellingen om audiobeschrijvingen te geven voor video's en om de weergave van dialoogvensters te bepalen. Deze functie is verbeterd en werkt nu sneller en ondersteunt een aantal nieuwe functies. Denk aan het kiezen van verschillende stemmen, instellen van de spreeksnelheid en het kiezen van persoonlijke toetsenbord commando’s.
  • Vergrootglas. Dit is een programma waarmee een deel van het computerscherm wordt vergroot zodat het beter te lezen is en makkelijker aan te raken. Een functie die nu nog beter werkt door de combinatie met ‘touch’.
  • Schermtoetsenbord. Dit is een programma dat ervoor zorgt dat u met de muis of een ander apparaat kunt werken met een toetsenbord op het scherm.

Persoonlijke instellingen vergroten de toegankelijkheid

In dit document komen de diverse instellingen en opties aan bod om de toegankelijkheid van de computer aan te passen naar persoonlijke wensen. Het gebruik van toetsenbord en muis komt aan de orde, plus uitleg over de verschillende touch-functies – inclusief gebruik van een pen. Het biedt bovendien een complete lijst met sneltoetsen, zowel voor het gebruik van een toetsenbord als de spraakherkenningsfunctie.

Downloaden
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven