• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Onderzoek naar tablets in het onderwijs

Vanwege de handzaamheid is de tablet een ideaal apparaat om content op te bekijken. Het apparaat kan helpen onderwijs te ondersteunen omdat het ideaal is voor het consumeren van content.  Het vergaren van kennis kan voor leerlingen een stuk aantrekkelijker worden gemaakt en iedere leerling kan eenvoudiger in zijn eigen tempo werken.

Informatie binnen handbereik
Met de tablet en internet binnen handbereik wordt het voor de leerling laagdrempelig om informatie op te gaan zoeken. Door het toevoegen van video’s, simulaties, spelletjes en opdrachten aan de theorie zal de leerling met meer plezier kennis opdoen op de tablet.

Tablets maken het mogelijk film toe te voegen aan tekst en de toevoeging van goede instructievideo’s kan een grote meerwaarde zijn voor het onderwijs. Daarnaast is het ook eenvoudiger aantekeningen te maken en deze later nog terug te lezen.

Ook zijn er genoeg apps beschikbaar die basisvaardigheden als rekenen en taal interactief, leerzaam en leuk maken. Doordat leerlingen spelenderwijs leren merkt de leerling niet dat hij aan het leren is en wordt de stof eenvoudiger eigen gemaakt.

Download de whitepaper
In deze whitepaper worden de resultaten van een IT-Workz onderzoek over tablets in het onderwijs besproken. Meer weten? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Onderzoek: Tablets in het Onderwijs’.

Downloaden

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven