• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Nieuwe functies in Office 365

Een aantal 'first release' aankondigingen in Office 365

Microsoft is continu bezig met het verbeteren van bestaande functionaliteit en het uitbrengen van nieuwe functionaliteit in Office 365. Hierbij enkele zaken die recentelijk zijn aangekondigd en deels nog in 'first release' zijn. (First release houdt in dat u de functionaliteit al kunt uitproberen in uw omgeving maar het is nog niet officieel uitgerold):

Planner

Altijd al openstaande acties willen bijhouden en de voortgang willen monitoren? Dat kan nu, met de Planner. De Planner is sinds kort algemeen beschikbaar stelt je in staat om taken aan te maken en die aan verschillende buckets toe te wijzen.

Office 365 Planner 

Dit is een hele mooie optie voor bijvoorbeeld een Scrum Product Backlog waarin je een bucket kunt maken voor de Backlog zelf, de huidige sprint en Done. Je kunt ook taken toewijzen aan medewerkers en via een overzicht zien welke taken zijn voltooid, welke 'over datum' zijn en wat er nog open staat.  Lees hier meer over Microsoft Planner.

Look en Feel van Documentenbibliotheken

Microsoft heeft het uiterlijk van de documentenbibliotheken in SharePoint Online sites aangepast aan het uiterlijk dat beschikbaar is in OneDrive voor Bedrijven
 
 
Hiermee wordt het bedieningsgemak voor de eindgebruiker vergroot en is er een consistentere gebruikersinterface over office 365. Lees meer over Modern Document Libraries.

'Sites' wordt vervangen door 'SharePoint'

In het tegelmenu wordt de Sites tegel vervangen door een SharePoint tegel. 
 Sites wordt vervangen door SharePoint
Ook zal de opstartpagina van de sites veranderen. Geheel in de stijl van Delve zullen de sites die door een gebruiker worden gevolgd worden weergegeven met daarin ook de laatst geopende documenten. 
 
Ook is er een optie die de gebruiker in staat stelt om direct een nieuwe site aan te maken.

Nieuw Beheercentrum

Voor de beheerder komt er een nieuw Beheercentrum waar de Office 365 instellingen kunnen worden beheerd. De indeling is veel overzichtelijker geworden en op de startpagina zie je in één oogopslag hoe het systeem wordt gebruikt binnen uw organisatie.  

 

Ook is direct inzichtelijk of er problemen zijn in het systeem, en wordt je sneller naar een adequate oplossing geleid indien nodig.

Nieuwe videoportal mogelijkheden

Ook in de videoportal zijn er mogelijkheden bijgekomen om sneller videos te kunnen uploaden en nu kun je ook voor iedere gewenste taal ondertitels toevoegen aan je eigen videos. Op korte termijn zal het ook mogelijk zijn om personen in een video te kunnen taggen, zodat de video ook weer kan worden gevonden via Delve.

Delta-N

Partner: Delta-N

Branche:IT-oplossingenWebsite:https://www.delta-n.nl/Profiel:

Innovatief Onderwijs mogelijk maken via de inzet van moderne technologie. Dat is waar Delta-N voor staat. Wij zijn een Microsoft specialist met ruime ervaring binnen het onderwijs. Wij zorgen dat ICT oplossingen zoals Office 365 snel en vakkundig geïmplementeerd worden, zodat uw onderwijsinstelling de mogelijkheden optimaal kan benutten.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven