• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Maak optimaal gebruik van uw intranet

Binnen de meeste organisaties is het vrij stil op het intranet. Of eigenlijk een beetje te stil. Intranet zou namelijk een centrale, drukke ontmoetingsplaats moeten zijn waar alle medewerkers voortdurend informatie kunnen halen en plaatsen. In realiteit is het helaas vaak anders. Dankzij verschillende technieken zijn er nu mogelijkheden om het intranet om te bouwen tot een bruisende netwerkomgeving voor de gehele organisatie.

Huidige problemen met het intranet.
Er zijn twee veel voorkomende klachten bij het gebruik van de eerste generatie intranet. Toch wordt de eerste generatie intranet nog door veel organisaties gebruikt. De klachten zijn: 

  • De informatie is vaak verouderd en niet up-to-date
  • Er gebeurt te weinig op het intranet waardoor er geen sprake is van internactie.

Intranet is vaak te ingewikkeld in elkaar gezet, waardoor mensen het moeilijk vinden iets te plaatsen op het intranet. Meestal wordt het binnen een organisatie gedaan door één aangewezen persoon van bijvoorbeeld de communicatie afdeling om alle content te plaatsen. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat medewerkers zelf hun content plaatsen en reageren op de content van andere. Daarnaast ontstaat er een wachtrij voor de content die nog geplaatst moet worden. De content die nog geplaatst moet worden op het intranet wordt verouderd en medewerkers raken gedemotiveerd om nog op het intranet hun informatie te halen of zelf informatie aan te leveren.

Interne communicatie
Als een onderwijsinstelling intranet wil introduceren is het van belang dat de medewerkers op de hoogte worden gebracht van de nieuwe ontwikkelingen. Het is van belang dat de medewerkers worden betrokken bij de implementatie en dat zij een duidelijke rol krijgen binnen het intranet.

Download deze whitepaper
Lees in deze whitepaper hoe u de gebruiker van het intranet centraal kan stellen. Daarnaast worden er verschillende tools besproken om interactie te creëren tussen medewerkers op het internet. Download geheel vrijblijvend deze whitepaper en bekijk hoe u het intranet strategisch kan inrichten. 

Downloaden
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven