• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Leren in de klas op ieder device en elk platform

Bring your own device met OneNote in de klas

James Gill (de schrijver van dit artikel) is begonnen aan zijn reis in Office 365 met een visie. James wilde zijn leerlingen meer online laten werken. Niet alleen omdat dit de praktijkervaring van de leerlingen zou verbeteren, maar ook om zaken voor zichzelf te optimaliseren.

Door online te gaan werken, had hij zowel op het werk als thuis toegang tot het schoolwerk van de leerlingen. Andere voordelen die naar voren kwamen waren:

  • Het inzetten van spellingscheck voor leerlingen die Nederlands niet als eerste taal hadden.
  • Wijzigingen aanbrengen in het schrijven bij leerlingen met leerproblemen of een achterstand.
  • Verschillende informatiebronnen op het internet beschikbaar maken.
  • Deze informatiebronnen toetsen op echtheid/waarheid.

Naast het realiseren van de bovenstaande voordelen, kwamen er ook een aantal vragen bovendrijven. Wat doe ik als niet elke leerling een device heeft? Wat doe ik als niet elke device hetzelfde is?

Bring Your Own Device (BYOD)
James begon in het jaar dat leerlingen starten met het meebrengen van hun eigen apparaten. Om de leerlingen verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen in hun werk en om hen het gevoel te geven dan ze ideeën konden inbrengen had James het Genius Hour programma ontwikkeld. Meer hierover te weten komen? Lees het in het volledige artikel.

Het artikel
Lees in dit artikel meer over de tools en methodes die James Gill gebruikte in zijn lessen met zijn leerlingen. Lees meer over Office 365, OneNote in de klas, Office Lens en het online samenwerken van leerlingen. Download geheel vrijblijvend het volledige artikel en lees meer. Schrijf ook in voor de interactieve workshop: Optimaal digitaal leren en werken met Office 365 op 22 september 2015.

Downloaden
SPEYK

Partner: SPEYK

Website:http://www.speyk.nl/Profiel:

Je dagelijkse onderwijs slimmer, efficiënter én leuker maken. Jou voeden met ontwikkelingen in onderwijs & ICT. Samen blijven bouwen aan een toekomstbestendige school. Samen zorgen voor continuïteit en ontwikkeling binnen je school. SPEYK heeft de kennis en kunde van ICT binnen het onderwijs en heeft oog op jouw schooldoelen en primaire processen. Met meer dan 35 ervaren en enthousiaste medewerkers ondersteunen wij je vanuit het midden van het land: Veenendaal.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven