• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kinect maakt van leren spelen

Kinect maakt opmars in onderwijs

Begin 2014 organiseerden APS IT-diensten, SLBdiensten en Microsoft een inspiratiesessie. Deze sessie was bedoeld om leerkrachten binnen het PO, VO en MBO die op zoek zijn naar interactieve mogelijkheden met kinect in de klas te inspireren en creativiteit te delen.

Een goed voorbeeld van een toepassing van Kinect in de klas is het spel Mimicry. Aan de hand van bewegingssensors kan het apparaat met bewegingen van je eigen lichaam worden bediend. Kinect werkt op de Xbox 360 en op Windows pc en wordt op steeds meer scholen ingezet voor interactievere lessen.

Kinect als interactief leerinstrument
Kinect inzetten als instrument om lessen interactiever te maken brengt enkele grote voordelen met zich mee:

  • Het leren wordt leuker en er is meer beleving tijdens het leren  voor zowel leerling en leraar.
  • Het wordt eenvoudiger om cognitieve waarden te ontwikkelen en te oefenen. Diverse onderzoeken tonen aan dat kinderen die bewegen sneller dingen snappen en onthouden.

De mogelijkheden van Kinect sluiten nauw aan bij huidige thema’s in het onderwijs als 21st century skills, samenwerken en creativiteit. In dit artikel komen meerdere mensen aan het woord over de toepassingen en voordelen van Kinect in de klas. Wilt u meer lezen? Download dan geheel vrijblijvend dit artikel.

Downloaden
APS IT-diensten

Partner: APS IT-diensten

Branche:Primair OnderwijsWebsite:http://www.apsitdiensten.nlProfiel:

APS IT-diensten is al meer dan 15 jaar dé vertrouwde partner voor onderwijslicenties en software in het primair onderwijs. APS IT-diensten biedt een breed scala aan softwarelicenties en producten van meer dan vijftig softwareleveranciers. Bijna 98% van de instellingen in het primair onderwijs maakt gebruik van onze diensten. Daarnaast bieden wij training en advies aan besturen, scholen en individuele medewerkers op het gebied van ICT-infrastructuur en elektronische leeromgevingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven