• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kinect als veilige experimenteertool

Toepassingen van Kinect in het Onderwijs

Experimenteren met nieuwe omgevingen, middelen of materialen. Het oefenen van nieuwe vaardigheden. Jezelf verplaatsen in een andere persoon. Ervaringen opdoen vanuit een bepaalde rol of functie. Een lastig sociaal gesprek voeren via een character. Door de virtuele omgeving biedt Kinect een veilige experimenteerruimte. En door de mogelijkheden de werkelijkheid naar welke omgeving ook te modelleren, kunnen deze experimenten in een waarheidsgetrouwe omgeving plaatsvinden, die zeer nauw aansluit bij de - voor de gebruiker - herkenbare werkelijkheid.

Veilig, want er kan niets ergs gebeuren. Falen mag.

Kinect is daarmee een krachtig middel om zelfvertrouwen te ontwikkelen. Om spelenderwijs, ongemerkt ervaring en kennis op te doen, verstopt in het spel, onbewust. Om gesprekken te initiëren waarvoor de drempel in het echte leven misschien hoog is. Zoals over pesten bijvoorbeeld, of ander (a-)sociaal gedrag.

Een mooi voorbeeld van een toepassing waarin je veilig kunt experimenteren, is het programma Jack. In dit simulatieprogramma kan je op veilige wijze experimenteren met het werken met nucleaire straling, hetgeen in de werkelijkheid uiteraard niet mogelijk zou zijn. Kinect bewijst daarmee ook in het hogere onderwijs over een enorme toegevoegde waarde te beschikken.

Meer weten over dit voorbeeld? Bekijk dan eens deze video:


Heeft u ook een goed idee over de toepasbaarheid van Kinect in het onderwijs? Kijk dan eens op onze Let’s Kinect pagina en stuur uw idee in!

 

Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven