• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Impressie van de Microsoft Innovative Educators bijeenkomst

Vaardigheden voor de Toekomst en 21st Century Skills centraal

Op 24 juni vond de Microsoft Innovative Educators bijeenkomst plaats. We mochten 50 enthousiaste leraren verwelkomen voornamelijk uit het basis en voortgezet onderwijs, maar er waren scholen uit MBO en Hoger Onderwijs. Hierin stonden Vaardigheden voor de Toekomst en 21st Century Skills centraal.

Leraren zijn de sleutel om onderwijs in de 21e eeuw vorm te geven. Innovatief denken en samenwerken zijn daarbij cruciaal. Innovatie in het Nederlandse onderwijs bereik je vooral door er samen aan te werken. Door gezamenlijk ervaringen en kennis te delen, innovatieve ideeën te ontdekken en samen creëren. Met de vaardigheden van de toekomst vragen we heel wat van de leraren maar ook van leerlingen en studenten. Hoe ga je hier samen mee om? En hoe zorg je ervoor dat iedereen de juiste vaardigheden leert? Daarom organiseerde Microsoft deze Innovative Educators Netwerk bijeenkomst.

Wim van Veen, Hoogleraar Educatie & Technologie aan de TU Delft beet het spits af en gaf een insprirerende presentatie over de toegevoegde waarde van technologie in het onderwijs en hoe dit persoonlijk leren mogelijk maakt. Vervolgens gaven de Microsoft Expert Educators Anika Remery en Harald van Brederode een praktische workshop over hoe Office 365 in de klas te gebruiken door middel van OneNote, Sway en Office Mix. Deze skills konden de leraren direct toepassen in de samenwerkingsopdracht “Leer een ander iets in 2 minuten, gebruik hiervoor OfficeMix, Sway of OneNote”. Leraren gingen samen aan de slag om op een creatieve manier lesmateriaal te maken. We waren verrast door de creativiteit van iedereen. En zagen alle vormen van Mix, Sway en OneNote voorbij komen.

Het was een geslaagde dag waarbij er veel gedeeld is en leraren met innovatieve ideeën aan de slag kunnen voor het nieuwe schooljaar.

Ook lid worden van het Innovative Educators Network? Schrijf je in via deze link!

Benieuwd naar alle werkstukjes die de leraren in één uur samen hebben gemaakt? klik op onderstaande links om een beeld te krijgen van de mogelijkheden van OneNote, Sway en Office Mix.

Hoe maak ik een taart? (gemaakt met Sway)

1 + 1 = 3 (gemaakt met Sway)

Vouw een vliegtuig (gemaakt met Sway)

Het Suikerincident (gemaakt met Sway)

Meerwaarde Officemix (gemaakt met Office Mix)

Fruitsalade Producties (gemaakt met Office Mix)

OneNote Feedback video (Gemaakt met OneNote)

Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven