• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Hoe kom ik kosteloos aan Office 365 voor het onderwijs?

Meld je aan en geef vandaag vorm aan het onderwijs van morgen

Leerkrachten, leerlingen en studenten kunnen vanaf nu kosteloos gebruikmaken van Office 365 ProPlus, wanneer een onderwijsinstelling Office heeft aangeschaft voor haar onderwijsinstelling. In deze blog geven we uitleg hoe zij Office 365 ProPlus kunnen verkrijgen.

Werken op verschillende locaties

Voor leerkrachten

In het onderwijs is het werken op verschillende locaties zeer herkenbaar, denk aan thuis, in de bibliotheek of op school. Daarom is het handig om altijd je bestanden bij de hand te hebben. Office 365 ProPlus helpt daarbij.

Voor leerkrachten betekent dit dat zij niet meer alleen op hun werk pc toegang hebben tot Office (Word, Excel en PowerPoint). Office 365 ProPlus is te gebruiken op zowel pc, Mac, iPad, Surface of Android tablet.

Voor studenten

Voor studenten is Office 365 een voorbereiding op toekomstig succes. IDC beoordeelde namelijk het kunnen werken met Office als de nummer drie in vaardigheden die werkgevers zoeken in nieuwe werknemers. Office 365 is daarom niet alleen een handige tool voor nu, maar het helpt studenten ook de juiste vaardigheden te verkrijgen die nodig zijn als zij een baan zoeken. Zeker gezien de krapte op de huidige arbeidsmarkt en de werkloosheid, is het belangrijk om over de juiste vaardigheden te beschikken.

Hoe verkrijgen leerlingen, studenten en medewerkers Office 365 ProPlus?

Er zijn drie mogelijkheden om de nieuwste versie van Office te downloaden:

1.       De onderwijsinstelling maakt al gebruik van Office 365 Education

Wanneer de onderwijsinstelling al gebruik maakt van Office 365 Education en de gebruikers hierin zijn aangemeld, dan is het eenvoudig om hiermee aan de slag te gaan en de laatste versie van Office te downloaden. Log in met het e-mailadres van de onderwijsinstelling: bijvoorbeeld Jouw.Naam@ComeniusCollege.nl en wachtwoord. In het menu Instellingen, kunnen de leerlingen, studenten en medewerkers de software downloaden.

-->  Log hier in om van start te gaan.

2.       De onderwijsinstelling wil gebruik maken van het ‘Self-Service’ portaal

De onderwijsinstelling maakt nog geen gebruik van Office 365 Education, maar wil wel graag kosteloos Office aan kunnen bieden. Self-Service is gemakkelijk voor iedereen. Zeker wanneer de onderwijsinstelling Office 365 Education in de toekomst wil gebruiken, dan wordt deze optie aangeraden.

Via dit portaal wordt het nog eenvoudiger om Office kosteloos te downloaden. Gebruikers kunnen zichzelf registeren als zij een e-mail adres hebben van hun onderwijsinstelling. Microsoft zorgt voor het aanmaken van de Office 365 omgeving wanneer de eerste gebruiker zich aanmeldt. Iedere gebruiker kan vervolgens Office 365 ProPlus downloaden en krijgt ook extra functies zoals SharePoint en OneDrive met 1 TB online opslag. 1 TB staat gelijk aan ruim 250.000 foto’s of ruim 200.000 muziekbestanden

Bent u de IT-administrator? Bekijk dan dit informatiedocument, voordat u kiest voor de Self-Service-mogelijkheid.. Hierin worden de verschillende scenario’s uitgelegd die mogelijk zijn. Om toegang te krijgen tot het Self-Service portaal moet uw domeinnamen geactiveerd worden.

Is uw domeinnaam geactiveerd? Dan kunnen onderstaande links worden gedeeld, zodat zij Office 365 ProPlus kunnen gaan downloaden:

·        Leerlingen en studenten

·         Leraren en medewerkers

3.       De onderwijsinstelling wil Office aanbieden via de licentiepartner

Maakt de onderwijsinstelling geen gebruik van Office 365 of wil hier niet op korte termijn gebruik van maken? Kies er dan voor om Office aan te bieden via de licentiepartner. De licentiepartner neemt zo veel mogelijk werk uit handen. Afhankelijk van de licentiepartner kan hiervoor jaarlijks €2,99 per gebruiker administratiekosten in rekening gebracht worden.

Vraag hierover informatie aan bij een van de licentiepartners:

·         SURFmarket (HBO en WO)

·         SLBdiensten (voortgezet onderwijs en MBO)

·         APS IT-Diensten (basisonderwijs)

Deze tabel geeft overzicht van de verschillende functionaliteit voor de drie opties.

Overzicht

Beschikbare marketingmaterialen die u helpen met de communicatie

Nadat alles is aangezet, is het belangrijk dat de studenten en leerlingen op de hoogte zijn. Wij hebben een aantal marketingmaterialen gecreëerd die daarbij helpen. Download deze materialen die gericht zijn op het basis- of voortgezet onderwijs of voor het MBO, HBO of WO (zowel in Nederlands als Engels).

Indien gewenst kunt u alle materialen aanpassen met uw eigen logo’s, Office 365 login informatie of andere communicatie.

Aan de slag om uw Office te downloaden.

1. Controleer in welk stadium de onderwijsinstelling zit. En volg de stappen.

2. Download het marketingmateriaal indien er wordt gekozen voor de eerste of tweede optie.

3. Breng de onderwijsinstelling op de hoogte van het aanbod.

Dirk van Oudvorst is Business Development Manager Office 365 voor educatie bij Microsoft Nederland. Je kunt Dirk ook volgen op Twitter: @DirkvanOudvorst

Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven