• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

'Het Nieuwe Leidinggeven' het overbrengen van nieuwe overtuigingen

Alles over 'Het Nieuwe Leidinggeven'

Het nieuwe werken wordt een steeds belangrijkere begrip op de werkvloer. Op het gebeid van Het Nieuwe Werken zijn er nog genoeg vraagstukken die onbeantwoord blijven voor leidinggevenden. Denk bijvoorbeeld aan: Hoe stimuleert ik als leidinggevende steeds meer verantwoordelijkheid bij medewerkers als zijn gewent zijn te werken in een organistie met strakke regels? Hoe krijg ik de medewerker in dit geval zo ver dat zij zich aanpassen en hierdoor een ander methode willen uitvoeren? Naast het nieuwe werken moet men ook rekening houden met ‘Het Nieuwe Leidinggeven’.

Het overbrengen van nieuwe overtuigingen
Hier gaat het voornamelijk om het loslaten van overtuigingen die niet bij coachend leiderschap passen en hier nieuwe overtuigingen aan toevoegen. Coachend leiderschap waarin inspireren, faciliteren en stimuleren de boventoon voeren worden steeds populairder. Om dit te verwezenlijken kan men de ontwikkelingsformule van R. Vandamme (De Vork, 2009) toegepast worden. Bij deze formule gaat men uit van het goede van de oude situatie, loslaten van het niet-goede en de nieuwe elementen toevoegen.

Ontwikkelingsformule = Toevoegen x loslaten / behouden

  • Toevoegen; een mindset van vertrouwen
  • Behouden; van het bestaande
  • Loslaten; overtuigingen traditionele cultuur

Download
Lees geheel vrijblijvend deze whitepaper over Het Nieuwe Leidinggeven, waarin de bovenstaande punten uitgebreid besproken worden. Daarnaast wordt er in deze whitepaper verder ingegaan op het thema Het Nieuwe Werker en krijgt uw tips en trucs hoe u Het Nieuwe Werken kan implementeren binnen uw eigen organisatie.

Downloaden

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven