• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Het dreigingslandschap voor het onderwijs in beeld

Cyberbedreigingsbeeld 2015 voor het onderwijs

Onderwijsinstellingen vandaag de dag zijn steeds meer gedigitaliseerd. Maar deze vergaande digitalisatie levert niet alleen maar voordelen op. Doordat onderwijsinstellingen steeds meer systemen en diensten niet meer in-house hebben, hebben kwaadwillenden steeds meer aanvalsmogelijkheden. Hierdoor moeten onderwijsinstellingen werken aan hun weerbaarheid om ervoor te zorgen dat data zowel bescherm

Studenten, docenten en andere medewerkers communiceren onderling met elkaar via een breed scala aan (mobiele) devices. Data kan zowel thuis, onderweg als op school worden benaderd. Hierdoor vervagen de grenzen tussen het vertrouwde netwerk binnen de school en de buitenwereld. Het is dan ook aan de onderwijsinstelling om ervoor te zorgen dat toegang wordt verleend op basis van identiteit, locatie, de data die benaderd wordt en de rechten van de gebruiker.

 

Aan de hand van veilige, laagdrempelige en geïntegreerde systemen kunnen onderwijsinstellingen data aanbieden in een veilige omgeving, zodat deze beschikbaar is voor diegene die het nodig heeft. Zo blijft de data beschermd tegen kwaadwillenden en wordt ook voldaan aan wet- en regelgeving als de privacywetgeving.

Het cyberbedreigingsbeeld kan bijdragen aan de weerbaarheid van onderwijsinstellingen doordat het de belangrijkste dreigingen voor de onderwijssector in kaart brengt en de beschikbare maatregelen die genomen kunnen worden om deze dreigingen tegen te gaan behandelt.

In dit onderzoek komen de volgende drie belangrijke dreigingen naar voeren:

  • Identiteitsfraude
  • Verstoring van ICT, onder andere door DDoS-aanvallen
  • (Cyber)spionage

Downloaden
In dit rapport komen deze dreigingen onder meer aan de hand van voorbeeldincidenten uitvoerig aan bod en ook worden lessons learned en maatregelen uitgebreid besproken.  Wilt u het Cyberdreigingsbeeld 2015 voor het onderwijs doornemen? Download dan geheel vrijblijvend het gehele rapport.  

Downloaden
SURFmarket

Partner: SURFmarket

Website:http://www.surfmarket.nlProfiel:

Voordelige, legale software tegen gunstige voorwaarden voor het hele hoger onderwijs en onderzoek, hoe zou dat zijn? Vanuit die gedachte is SURFmarket in 1991 opgericht als ICT-marktplaats. Door het onderwijs zelf, om namens de bij SURF aangesloten instellingen te onderhandelen met ICT-aanbieders. Doordat wij ICT op grote schaal kunnen inkopen zijn wij een interessante partner voor onderwijsinstellingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven