• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Gids voor Data government: People and Process

A Guide to Data Governance - Part 2: People and Process

Data management beleid kan op een juiste manier worden vormgegeven als zowel mensen en processen als ICT over de juiste capaciteiten beschikken. Deze whitepaper beschrijft in hoofdzaak de kernkwaliteiten van de betrokken mensen en processen bij data management. Daarnaast zet het beide facetten in relatie tot ict en creërt zo een raamwerk voor executie van data management.

Raamwerk voor executie van data management
De onderdelen van het raamwerk in de whitepaper betreffen:

  • Mensen: De afdelingen, taken en verantwoordelijkheden nodig zijn voor een effectief Data Governance initiatief.
  • Proces: Hoe de verschillende rollen in de Data management inspanningen samenkomen om het risico in verband met de privacy van gegevens en de vertrouwelijkheid te beheren en een passend beleid te definiëren.
  • Technologie: Benodigde analyse tools voor de evaluatie van risico’s en technische en handmatige controles en technologieën voor het verminderen van deze risico's. Dit gebied wordt in detail besproken in de whitepaper Managing Technological Risk.

Zonder capabele mensen is er geen data management beleid. Effectief beleid vereist een passende organisatiestructuur met duidelijk omschreven taken en verantwoordelijkheden, voldoende middelen om de vereiste taken uit te voeren, en heldere richtlijnen voor algemene doelstellingen en specifiekee doelstellingen voor data management.

Download de volledig whitepaper
Lees in de volledige whitepaper in detail over de menselijke en procesmatige factoren en hun interactie bij het verwezenlijken van een effectief compliance en data management beleid.

Downloaden
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven