• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Digitaal studenten bij de les houden

Hoe kunnen we een les laten aansluiten bij de belevingswereld van studenten? Dat is een vraagstuk waar Henri van der Laar - docent Sint Oelbertgymnasium - zich mee bezig heeft gehouden. 

Het hedendaagse onderwijs zit vol met allerlei vraagstukken. Hoe kunnen we met digitaal lesmateriaal onze leerlingen motiveren? Hoe komen we aan digitaal lesmateriaal dat aansluit bij onze lesmethode en dat onze leerlingen aanspreekt? Hoe kunnen we – ondanks het tekort aan docenten – klassieke talen kwalitatief goed onderwijzen?

De oplossing
Een van de oplossingen voor dit vraagstuk is het gebruiken van video’s in de les aan de hand van VidiTeach. Hiermee worden lessen aantrekkelijker en moderner gemaakt. Aan de hand van VidiTeach kan interessant, digitaal lesmateriaal worden gemaakt die studenten op een moderne manier kunnen bekijken en tot zich nemen. Dit is niet simpelweg het maken en delen van een video; er ligt aan deze video’s een onderwijskundige visie ten grondslag.

Door het maken van professionele video’s waarbij de elementen inhoud, didactiek en techniek gegarandeerd zijn worden lessen eenvoudig aantrekkelijker gemaakt. IT-Workz maakt niet alleen video’s en animaties maar zorgt ook voor begeleiding bij het gebruiken van het gemaakte materiaal in de lessen en zorgt voor de hosting.

VidiTeach helpt u professionele video’s te maken voor alle vaken binnen het MBO en VO. Deze video’s kunnen voor allerlei verschillende doeleinden worden ingezet. Deze video’s kunnen altijd en bijna overal door een leerling worden bekeken. Dit geeft de leerling de vrijheid om zelf te bepalen wanneer zij dieper op materie ingaan en geeft de docent meer tijd voor verdieping en differentiatie in de les. De video’s worden op een gesloten, online platform geplaatst. Hierdoor blijven ze altijd beschikbaar. VidiTeach biedt leerlingen een nieuwe, moderne manier van onderwijs die aansluit bij hun belevingswereld.

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven