• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Cloud Computing in het onderwijs

Meer doen met minder geld

Scholen staan voor een ogenschijnlijke tegenstelling: meer doen met minder geld. Scholieren en studenten vragen steeds meer IT services van de school om beter te kunnen studeren. Scholen staan financieel echter erg onder druk. Een oplossing is kiezen voor cloud computing. Deze whitepaper belicht de toepassing van cloud computing, specifiek voor het onderwijs.

Cloud computing bereikte snel de status van hype omdat het goedkoper, sneller en groener is dan een complete, lokale infrastructuur met IT staf. De whitepaper gaat in op de drie soorten clouds:

  • Software as a Service of wel SaaS (anytime, anywhere applicaties)
  • Platform as a Service of wel PaaS (een systeem waarop applicaties uitgevoerd worden)
  • Infrastructure as a Service of wel IaaS (on-demand datacenters)

De whitepaper geeft voor elke soort cloud tips omtrent planning en implementatie. Eveneens wordt ingegaan op de veiligheid van onderwijs clouds en op private versus public clouds.

Het heeft als doel de lezer te informeren over welke rol(len) cloud computing in het onderwijs kan vervullen. De lezer kan aan de hand van de whitepaper beoordelen of cloud computing toegepast kan worden in de school/instelling.

 

Downloaden
Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven