• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

4 onmisbare zaken voor adoptie van uw kennis- en samenwerkingsplatform

Creëer draagvlak voor uw kennis- en samenwerkingsplatform

Bij de implementatie van een platform voor effectieve samenwerking en kennisdeling moet er rekening worden gehouden dat uiteindelijk mensen dit platform gaan gebruiken. Maar hoe kan u ervoor zorgen dat dit feestje niet alleen op de IT-afdeling wordt gevierd, maar dat het nieuwe platform ook gaat leven bij studenten en medewerkers die dit platform gebruiken gaan.

4 onderdelen voor het creëren van draagvlak

De hamvraag is: Waar moet aan gedacht worden om ervoor te zorgen dat uw studenten, docenten en medewerkers dit nieuwe platform daadwerkelijks gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden. Uiteindelijk stelt e-office dat er 4 onmisbare zaken zijn voor het creëren van draagvlak binnen uw onderwijsinstelling met als doel adoptie van een nieuwe manier van werken door uw studenten, docenten en medewerkers, namelijk:

  • Training: Training met als doel “te leren waar de knoppen zitten” is en blijft in principe de beste manier om mensen te leren kennisdelen en samenwerken op het nieuwe platform.
  • Echte voorbeelden: Aan de hand van voorbeelden kan het platform al gaan leven voordat uw medewerkers ermee gaan werken.
  • Succesverhalen delen: Een succesverhaal maakt dat wat u voor ogen hebt, concreet en praktisch uitvoerbaar is voor anderen.
  • Ambassadeurs: Strategisch inzetten van enthousiastelingen is een goed bottom-up middel om het olievlek-principe in gang te zetten.

Download dit artikel

Uw organisatie is er natuurlijk bij gebaat dat de mensen in uw organisatie de voordelen van samenwerken en kennisdelen daadwerkelijk gaan ervaren nadat u heeft geïnvesteerd in een nieuw platform. De vier bovenstaande punten kunnen u hierbij helpen. Wilt u meer lezen over de 4 onderdelen voor het creëren van draagvlak voor uw nieuwe platform? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Vier onmisbare zaken voor adoptie van uw kennis- en samenwerkingsplatform’.

Downloaden

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven