• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

21 Studenten strijden voor titel Nederlands Kampioen Microsoft Office Specialist

Nederlands Kampioen Microsoft Office Specialist

Slim.nl organiseert op 5 juni in samenwerking met Microsoft het Nederlands Kampioenschap Microsoft Office. De winnaar vertegenwoordigt ons land tijdens het  Microsoft Office Specialist World Championship op 10 augustus in de Verenigde Staten, waar studenten uit 130 landen aan deelnemen.

Amsterdam, 1 juni 2015 Tijdens het NK Office nemen 21 studenten, verbonden aan diverse voortgezet onderwijs- en MBO-instellingen uit het hele land, het tegen elkaar op. De studenten doen examen in Microsoft Word of Excel. De winnaar heeft het hoogste aantal punten én de snelste tijd neergezet.   

Scholen vinden ICT-vaardigheden van studenten belangrijker 
Er hebben veel meer studenten meegedaan aan de voorronde van het NK in 2015 dan in 2014. In totaal hebben bijna 4.000 studenten een poging gewaagd zich te kwalificeren voor het NK Office. In 2014 waren dat nog circa 800 studenten. “Een goede ontwikkeling die laat zien dat scholen de ICT-vaardigheden van hun leerlingen willen verbeteren. Steeds meer scholen bieden ICT-certificeringsmogelijkheden aan. Studenten die zich certificeren weten software optimaal te benutten en hebben een streepje voor op leeftijdsgenoten; een wereldwijd erkend certificaat staat tenslotte goed op hun CV”, aldus Jeroen Borgsteede, directeur Slim.nl. “Een tendens die we ook in de politiek zien, zoals het initiatief van de overheid met Onderwijs2032. ICT komt hiermee hoger op de agenda. Op deze site kan iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt zijn/haar ideeën over het onderwijs kwijt. In de reeds 10.817 ingezonden ideeën worden ICT-basisvaardigheden, 21st century skills, internet en programmeren veel genoemd”.    

Gratis ICT-cursussen via Slim.nl
Slim.nl, een ICT-webwinkel exclusief voor scholieren en medewerkers in het voortgezet onderwijs en MBO, biedt gratis cursussen voor het verbeteren van die ICT-vaardigheden. Via Slim.nl krijgen onderwijsinstellingen gratis toegang tot de Microsoft IT Academy (cloudomgeving van Microsoft met allerlei lesmateriaal over hun producten, zoals Office).  Alle leerlingen, docenten en medewerkers van scholen met een Microsoft-overeenkomst kunnen gebruik maken van deze cloudomgeving. De Microsoft IT Academy biedt cursussen die o.a. opleiden tot Microsoft Office Specialist en de opgedane kennis kan officieel gecertificeerd worden bij Certiport, de partij die jaarlijks het Microsoft Office Specialist World Championship in Amerika organiseert.

Microsoft

Partner: Microsoft

Website:https://www.microsoft.com/nl-nl/education/Profiel:

De kwaliteit van ons onderwijs bepaalt in grote mate je kansen om vooruit te komen in de wereld. Landen die voldoende talent voortbrengen en aantrekken, blijven overeind in de mondiale concurrentie om talent. Daarbij is aandacht voor 21st Century Skills en innovatief onderwijs essentieel. Microsoft gaat graag met scholen in gesprek over de uitdagingen en kansen in het onderwijs.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven