• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

SGRvN stapt over op Sharepoint Online

In dit dossier

De Scholengroep Rijk van Nijmegen bestaat uit vier scholen voor voortgezet onderwijs. De Scholengroep zet zich in voor toekomstgericht onderwijs op overzichtelijke locaties. De vier scholen nemen gezamenlijke initiatieven. Zij bundelen hun kennis en kunde op het brede terrein van onderwijs en leerlingenzorg. En gezamenlijk kiezen ze voor Sharepoint Online en Office 365.

In dit dossier vindt u documenten die gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Office 365. De volgende vier documenten vindt u terug in dit dossier:

 • Artikel: SGRvN stapt over op Sharepoint Online
  In dit artikel spreken we met 5 mensen van SGRvN over de eerste resultaten van een pilotproject met Office 365. De Pilot betekent voor SGRvN vernieuwing op twee fronten: inhoudelijk, op het niveau van content delen en samenwerken, en infrastructureel, in de vorm van cloud computing.
 • Whitepaper in PDF: SGRvN handleiding Sharepoint Online
  Om te voorkomen dat andere instellingen het wiel opnieuw moeten uitvinden, is besloten om het traject dat SGRvN afloopt zo goed mogelijk te documenteren. Met deze whitepaper willen we adviseurs en beslissers in de onderwijswereld en daarbuiten deelgenoot maken van de overwegingen en aanpak.
 • Whitepaper in PDF: Technisch functioneel implementatie proces
  In dit document wordt de implementatie van het pilottraject met Office 365 procesmatig beschreven. Wie was de doelgroep? Wat waren de te nemen stappen en de leerpunten daarin? Wat was de stand van zaken voor het te starten traject? Antwoord op deze vragen vindt u terug in dit document.
 • Whitepaper in PDF: Stappenplan Communicatie
  Dit stappenplan communicatie is een eenvoudige handleiding die ingezet kan worden bij de opzet en implementatie van de Office 365 onderdelen Exchange online en Sharepoint online binnen onderwijsinstellingen in het primair onderwijs en in de toekomst naar andere varianten zoals Office 365.

Download

SLBdiensten

Partner: SLBdiensten

Branche:Voortgezet Onderwijs / MBOWebsite:http://www.slbdiensten.nlProfiel:

SLBdiensten is in 1992 opgericht om het onderwijs van goede legale software te voorzien, tegen scherpe prijzen. SLBdiensten is een intermediair tussen de softwarebranche en het MBO. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in het Voortgezet onderwijs en het MBO.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven