• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
  • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
  • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

QliQ loopt tegen grenzen virtualisatie aan

Voorzitter CvB Jan van der Heijden over de rol en toekomst van ICT binnen Qliq.

ICT Coördinator Ger Dirks spreekt over het virtualisatietraject op de 15 Qliq-scholen.

In dit dossier

Scholen willen zoveel mogelijk besparen op hun ICT. Als het sneller en makkelijker kan om nieuwe software te installeren, zal elke instelling daar profijt van hebben. QliQ heeft een pilot uitgevoerd, met een verdeelde uitkomst.

In dit dossier vindt u documenten die gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP). De volgende 2 documenten kunt u dowloaden:

  • Qliq loopt aan tegen grenzen van virtualisatie
    In dit artikel interviewen we Ger Dirks en Jan van der Heiden over de resultaten van een pilotproject met MDOP. Duidelijk wordt dat er winst te halen is met virtualisatie indien een groot aantal applicaties wordt gevirtualiseerd.
  • Whitepaper in PDF: Proof of concept MDOP
    Dit document beschrijft de aanpak en de uitkomsten van de pilot die Qliq deed met MDOP. Het kan dienen als leidraad voor uw eigen MDOP project

Download dossier

APS IT-diensten

Partner: APS IT-diensten

Branche:Primair OnderwijsWebsite:http://www.apsitdiensten.nlProfiel:

APS IT-diensten is al meer dan 15 jaar dé vertrouwde partner voor onderwijslicenties en software in het primair onderwijs. APS IT-diensten biedt een breed scala aan softwarelicenties en producten van meer dan vijftig softwareleveranciers. Bijna 98% van de instellingen in het primair onderwijs maakt gebruik van onze diensten. Daarnaast bieden wij training en advies aan besturen, scholen en individuele medewerkers op het gebied van ICT-infrastructuur en elektronische leeromgevingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven