• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Office 365

Hoe zetten andere onderwijsinstellingen technologie in om hun onderwijs te verbeteren? Wat levert het hen op en waar liepen ze tegenaan? Op deze pagina vind je verhalen van scholen die al een slag hebben gemaakt. Lees hier verhalen van primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO of bekijk de filmpjes van een aantal voorlopers en gebruik de ervaringen die zij hebben opgedaan in jouw eigen praktijk. Daarnaast vind je internationale klant verhalen over Microsoft producten hier.

 
 • Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365 Office 365 De wereld waarin we leven verandert continu. Leerlingen, docenten en medewerkers willen altijd en overal veilig toegang hebben tot informatie, documenten, applicaties en andere personen om mee te kunnen samenwerken. Het liefst op ieder device en binnen enkele kliks. Dit geldt ook voor het onderwijs dat wordt gegeven, waarbij de rol van het internet als content aanbieder groter en groter wordt. Het onderwijs dat wordt gegeven moet uitdagend zijn en goed passen bij de belevingswereld van de nieuwe leerling. De zogenaamde -Z- en Alpha generatie. Om deze stap definitief te maken, heeft het Pallas Athene College besloten DigiPlein365 als de online leer- en werkplek in te zetten.

  Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365

  De wereld waarin we leven verandert continu. Leerlingen, docenten en medewerkers willen altijd en overal veilig toegang hebben tot informatie, documenten, applicaties en andere personen om mee te kunnen samenwerken. Het liefst op ieder device en binnen enkele kliks. Dit geldt ook voor het onderwijs dat wordt gegeven, waarbij de rol van het internet als content aanbieder groter en groter wordt. Het onderwijs dat wordt gegeven moet uitdagend zijn en goed passen bij de belevingswereld van de nieuwe leerling. De zogenaamde -Z- en Alpha generatie. Om deze stap definitief te maken, heeft het Pallas Athene College besloten DigiPlein365 als de online leer- en werkplek in te zetten.
  Meer informatie

  Pallas Athene College - Effectiviteit met DigiPlein365
   
 • Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365 Office 365 KPN en de Hogeschool van Amsterdam kregen in de categorie Onderzoeken een Educatie Partner Award. Ze hebben deze award gekregen voor het digitale samenwerkingsplatform dat deze twee partijen ontwikkelden met behulp van Office 365. Studenten en docenten van verschillende onderwijsinstellingen maakte gebruik van dit platform om samen met het bedrijfsleven te werken aan onderzoeksprojecten. Bekijk de video en leer meer over dit project.
  Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365

  Onderzoeksprojecten op digitaal platform met Office 365

  KPN en de Hogeschool van Amsterdam kregen in de categorie Onderzoeken een Educatie Partner Award. Ze hebben deze award gekregen voor het digitale samenwerkingsplatform dat deze twee partijen ontwikkelden met behulp van Office 365. Studenten en docenten van verschillende onderwijsinstellingen maakte gebruik van dit platform om samen met het bedrijfsleven te werken aan onderzoeksprojecten. Bekijk de video en leer meer over dit project.
  Meer informatie

   
 • ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution Office 365 Vanaf dit nieuwe schooljaar werkt ’t Ravelijn succesvol met het digitaal onderwijsplatform van Volution. Enkele jaren geleden heeft ’t Ravelijn het domeinleren geïntroduceerd, dit wordt vorm gegeven door leertaken. Voor alle vakken worden leertaken gemaakt. Een leertaak is een studie-eenheid die een beschrijving geeft van de taak van een leerling per vak en per week.

  ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution

  Vanaf dit nieuwe schooljaar werkt ’t Ravelijn succesvol met het digitaal onderwijsplatform van Volution. Enkele jaren geleden heeft ’t Ravelijn het domeinleren geïntroduceerd, dit wordt vorm gegeven door leertaken. Voor alle vakken worden leertaken gemaakt. Een leertaak is een studie-eenheid die een beschrijving geeft van de taak van een leerling per vak en per week.
  Meer informatie

  ’t Ravelijn succesvol met digitaal onderwijsplatform Volution
   
 • Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business Office 365 Het onderwijs is aan het veranderen. Nieuwe leermethodes vragen om nieuwe technologieën. Bovendien worden ouders en leerlingen steeds kritischer. Slimme communicatiesystemen kunnen helpen om de klanttevredenheid te verbeteren. Zo koos het Oosterlicht College bijvoorbeeld voor Skype for Business.
  Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business

  Het Oosterlicht College: Slim onderwijs met Skype voor Business

  Het onderwijs is aan het veranderen. Nieuwe leermethodes vragen om nieuwe technologieën. Bovendien worden ouders en leerlingen steeds kritischer. Slimme communicatiesystemen kunnen helpen om de klanttevredenheid te verbeteren. Zo koos het Oosterlicht College bijvoorbeeld voor Skype for Business.
  Meer informatie

   
 • GLR kiest voor communicatie met Microsoft Lync Office 365 Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) heeft in 3 maanden tijd zijn analoge communicatiesysteem vervangen door een modern IP-gebaseerd platform op basis van Microsoft Unified Communications en Lync 2010. Daarmee is het GLR in onderwijsland koploper waar het gaat om de integratie van zijn ICT met de verschillende smartphones van Nokia, LG, Samsung, Apple etc.

  GLR kiest voor communicatie met Microsoft Lync

  Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) heeft in 3 maanden tijd zijn analoge communicatiesysteem vervangen door een modern IP-gebaseerd platform op basis van Microsoft Unified Communications en Lync 2010. Daarmee is het GLR in onderwijsland koploper waar het gaat om de integratie van zijn ICT met de verschillende smartphones van Nokia, LG, Samsung, Apple etc.
  Meer informatie

  GLR kiest voor communicatie met Microsoft Lync
   
 • ROC Amsterdam kiest voor Exchange Online Office 365 Rob Keemink, directeur ICT van het ROC Amsterdam, licht in de video de keuze voor Exchange Online, een onderdeel van Office365 for Education, toe. Hij looft onder meer het eenvoudige beheer en het gebruiksgemak voor de leerlingen en docenten.
  ROC Amsterdam kiest voor Exchange Online

  ROC Amsterdam kiest voor Exchange Online

  Rob Keemink, directeur ICT van het ROC Amsterdam, licht in de video de keuze voor Exchange Online, een onderdeel van Office365 for Education, toe. Hij looft onder meer het eenvoudige beheer en het gebruiksgemak voor de leerlingen en docenten.
  Meer informatie

   
 • Twents Carmel College kiest voor Office 365 Office 365 Het Carmel College in Twente gaat naar de cloud! Theo IJland vertelt over de voordelen die Office365 for Education hen brengt en zal gaan brengen.

  Twents Carmel College kiest voor Office 365

  Het Carmel College in Twente gaat naar de cloud! Theo IJland vertelt over de voordelen die Office365 for Education hen brengt en zal gaan brengen.
  Meer informatie

  Twents Carmel College kiest voor Office 365
   
 • Waarom kiezen voor Office 365 for Education? Office 365 In deze compilatievideo spreken twee onderwijsinstellingen, het Twents Carmel College en het ROC Amsterdam, over hun keuze voor Office 365. Ze delen hun overwegingen, ervaringen en de door hen beoogde voordelen.
  Waarom kiezen voor Office 365 for Education?

  Waarom kiezen voor Office 365 for Education?

  In deze compilatievideo spreken twee onderwijsinstellingen, het Twents Carmel College en het ROC Amsterdam, over hun keuze voor Office 365. Ze delen hun overwegingen, ervaringen en de door hen beoogde voordelen.
  Meer informatie

   
 • Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan Office 365 Deltion College is een grote en vooruitstrevende ROC instelling in Zwolle met dag- en avondonderwijs. De school geeft les in de modernste technieken en wil zelf ook graag voorop lopen met technologie. Daarom heeft het ROC altijd de laatste Microsoft technologie in huis.

  Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan

  Deltion College is een grote en vooruitstrevende ROC instelling in Zwolle met dag- en avondonderwijs. De school geeft les in de modernste technieken en wil zelf ook graag voorop lopen met technologie. Daarom heeft het ROC altijd de laatste Microsoft technologie in huis.
  Meer informatie

  Deltion College bewijst dat werken on premises en in de cloud echt kan
   
 • GLR is in control met Microsoft SCCM 2012 Office 365 Op het Grafisch Lyceum Rotterdam draait alles om media, design, communicatie en technologie. Zo’n 4000 mensen volgen hun opleiding bij het GLR: Vmbo, Mbo en cursussen. Alle opleidingen zijn zo ingericht dat de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, design en technologie direct vertalen kunnen worden in het onderwijs.
  GLR is in control met Microsoft SCCM 2012

  GLR is in control met Microsoft SCCM 2012

  Op het Grafisch Lyceum Rotterdam draait alles om media, design, communicatie en technologie. Zo’n 4000 mensen volgen hun opleiding bij het GLR: Vmbo, Mbo en cursussen. Alle opleidingen zijn zo ingericht dat de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, design en technologie direct vertalen kunnen worden in het onderwijs.
  Meer informatie

   
 • Persoonlijke informatievoorziening Office 365 
 • Slimmer communiceren en beter bereikbaar Office 365 
 • Beter en gepersonaliseerd onderwijs Office 365 
 • Laat IT harder werken Office 365 
 • Klaar voor de toekomst Office 365 
 • Slimmer samenwerken en communiceren Office 365 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven