• Bezoek de Technologie & Onderwijs twitterpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs facebookpagina
 • Bezoek de Technologie & Onderwijs YouTube-pagina
 • Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kennisdelen met behulp van Cloud Computing bij BOOR

Schooldirecteur Ivo Bravenboer vertelt over de behoefte aan samenwerkingsoplossing.

Bestuursvoorzitter Wim Blok spreekt een visie uit over ICT binnen het primair onderwijs.

In dit dossier

Goed onderwijs is wezenlijk voor Rotterdam, wil de stad kunnen blijven concurreren in een geglobaliseerde wereld. Gemakkelijk kennis delen en goed samenwerken binnen en tussen scholen gaan helpen de onderwijsprestaties op een hoger plan te brengen. Stichting BOOR zet daar innovatieve ICT voor in en haalt die uit de cloud. De eerste proeven met BPOS zijn gestart.

In dit dossier vindt u documenten die gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een ICT project rondom het in gebruik nemen van Microsoft Office 365 of ook wel BPOS. De volgende vier documenten vindt u terug in dit dossier:

 • Artikel: Cloud computing als hulpmiddel voor kennisdelen in het Rotterdamse openbaar onderwijs
  In dit artikel interviewen we Ivo Brandenboer en Wim Blok over de eerste resultaten van een pilotproject met BPOS/Office 365. De Pilot betekent voor BOOR vernieuwing op twee fronten: inhoudelijk, op het niveau van content delen en samenwerken, en infrastructureel, in de vorm van cloud computing.
 • Whitepaper in PDF: Microsoft cloud computing bij stichting BOOR – besluitvorming
  Om te voorkomen dat andere instellingen het wiel opnieuw moeten uitvinden, is besloten om het traject dat Stichting BOOR afloopt zo goed mogelijk te documenteren. Met deze whitepaper willen we adviseurs en beslissers in de onderwijswereld en daarbuiten deelgenoot maken van de overwegingen. Zij kunnen hun voordeel doen met de door Stichting BOOR opgedane ervaringen.
 • Whitepaper in PDF: Technisch functioneel implementatie proces
  In dit document wordt de implementatie van het pilottraject met BPOS procesmatig beschreven. Wie was de doelgroep? Wat waren de te nemen stappen en de leerpunten daarin? Wat was de stand van zaken voor het te starten traject? Antwoord op deze vragen vindt u terug in dit document.
 • Whitepaper in PDF: Stappenplan Communicatie
  Dit stappenplan communicatie is een eenvoudige handleiding die ingezet kan worden bij de opzet en implementatie van de BPOS onderdelen Exchange online en Sharepoint online binnen onderwijsinstellingen in het primair onderwijs en in de toekomst naar andere varianten zoals Office 365.

Download dossier

APS IT-diensten

Partner: APS IT-diensten

Branche:Primair OnderwijsWebsite:http://www.apsitdiensten.nlProfiel:

APS IT-diensten is al meer dan 15 jaar dé vertrouwde partner voor onderwijslicenties en software in het primair onderwijs. APS IT-diensten biedt een breed scala aan softwarelicenties en producten van meer dan vijftig softwareleveranciers. Bijna 98% van de instellingen in het primair onderwijs maakt gebruik van onze diensten. Daarnaast bieden wij training en advies aan besturen, scholen en individuele medewerkers op het gebied van ICT-infrastructuur en elektronische leeromgevingen.
Lees verder...

Mail deze partner  Mail deze partner
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de T&O nieuwsbrief!

Inschrijven