Terug naar de schoolbanken: vermijd deze 5 Office 365 valkuilen

Zo werk je écht beter samen

Gepubliceerd: 04-07-2019 | Whitepaper | Zo werk je écht beter samen

Office 365 is ook in het onderwijs razend populair. Niet vreemd, het biedt onderwijsinstellingen enorm veel mogelijkheden om efficiënter en makkelijker samen te werken. Toch blijkt dat het in de praktijk niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Veel organisaties en onderwijsinstellingen halen niet het maximale uit de tools en dat is natuurlijk zonde van de investering. Waar gaat het precies mis? Deze whitepaper zet 5 veelvoorkomende valkuilen op een rij. Benieuwd of je ze herkent?

Hier is het dan… succes ermee

“Goedemorgen iedereen, vanaf vandaag werken we met Office 365. Wanneer je jouw computer opstart zal je zien dat de IT-afdeling alles al voor je heeft klaargezet. Gewoon inloggen en je bent er klaar voor. Succes!” Maar al te vaak wordt Office 365 zonder enige vorm van begeleiding geïntroduceerd. Hierdoor zijn medewerkers vaak overweldigd door de nieuwe situatie en grijpen ze terug naar de oude tools. Een enkeling gaat dapper op onderzoek uit, maar hierdoor gaat veel tijd verloren. Voldoende aandacht besteden aan de uitrol en introductie van Office 365 is dus essentieel.

5 valkuilen op een rij

Om bovenstaande situatie te vermijden is het belangrijk dat je weet waar andere onderwijsinstellingen in de fout gingen. Op basis van praktijkervaring komen we tot onder andere deze missers:

  1. Belangrijke informatie gaat snel verloren: medewerkers grijpen naar toepassingen zoals WhatsApp en delen gevoelige informatie via externe kanalen. Als onderwijsinstelling wil je toezicht houden over hoe en met wie informatie gedeeld wordt, dat heb je niet in deze schaduw IT.
  2. Geen overzicht van alle functionaliteiten: welke functionaliteiten zijn voor jouw onderwijsinstelling interessant? Wat zijn de nieuwste functionaliteiten? Je ziet door de bomen het bos niet meer en mist hierdoor handige nieuwe oplossingen.

Haal meer uit jouw Office 365

Herken je deze valkuilen? Wil je graag weten welke valkuilen je nog meer moet vermijden en hoe je deze vermijdt? Download dan deze whitepaper en leer uit de fouten van anderen!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Downloaden: Terug naar de schoolbanken: vermijd deze 5 Office 365 valkuilen

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.