Onderwijsinstellingen maken slimmer back-ups

Neem regie over back-ups

Neem regie over back-ups

Kan het onderwijs nog zonder digitale data? Wat gebeurt er als we niet kunnen terugvallen op e-mailconversaties en als databases ineens verdwenen zijn? Dan wordt het lesgegeven een stuk lastiger. De hoeveelheid digitale data binnen het onderwijs wordt steeds groter en we maken er steeds meer gebruik van. We kunnen niet meer zonder, en daarom is het verstandig om de back-ups goed geregeld te hebben.

Eigen personeel meestal oorzaak dataverlies

Elke dag mailen we en maken we nieuwe presentaties, toetsen en leggen we data vast. Het gebeurt helaas maar al te vaak dat het eigen personeel per ongeluk een bestand of website in SharePoint verwijdert. Dat komt volgens onderzoek nog vaker voor dan dat een cybercrimineel er met data aan de haal gaat. Hoe het gebeurt maakt niet veel uit, de consequenties zijn altijd vervelend.

Back-ups Office 365 niet optimaal

Het kost enorm veel tijd en geld om data terug te krijgen, als dat al lukt. Natuurlijk maken de meeste onderwijsinstellingen back-ups. Als ze gebruik maken van Office 365 is er één probleem: de regie over back-ups en restore ligt meer bij Microsoft dan bij de onderwijsinstelling. Zo houdt Microsoft back-updata slechts twee weken vast. Natuurlijk wil je zelf grip hebben over je eigen data, het is immers van jezelf.

Garandeer dataveiligheid voor Office 365

Hoewel Office 365 enkele vangnetfuncties heeft, biedt het geen complete back-upservice. De standaard mogelijkheden van Office 365 kunnen echter worden uitgebreid. Neem de regie weer zelf in handen en download het Handboek voor de back-up van Microsoft Office 365 en garandeer dataveiligheid.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Onderwijsinstellingen maken slimmer back-ups

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.