IT in het onderwijs veiliger, sneller en efficiënter maken

Combineer eigen beheer met cloudtoepassingen

Combineer eigen beheer met cloudtoepassingen

In deze snel digitaliserende wereld mag ook het onderwijs niet achterblijven. De rol van IT wordt steeds belangrijker maar als de IT achterblijft wordt meeliften op de technologische stroomversnelling lastig. Veel onderwijsinstellingen zitten hierdoor in een lastig parket, IT is namelijk niet hun core business maar de verwachtingen zijn hooggespannen. Het implementeren van cloudapplicaties en clouddiensten is een manier om jouw IT veiliger, sneller en efficiënter te maken.

De cloud = snel, flexibel en stabiel

Wanneer we denken aan cloudoplossingen denken we in eerste instantie aan snelheid, flexibiliteit en stabiliteit, maar er is meer. Door diensten en producten as a Service af te nemen verplaats je de verantwoordelijkheid voor het beheer naar een cloudprovider. Zaken zoals updates, beschikbaarheid en onderhoud liggen niet langer op het bordje van jouw IT-afdeling: de provider draagt de verantwoordelijkheid. Zo houdt jouw IT-afdeling meer tijd over voor het optimaal ondersteunen van jouw docenten en leerlingen.

Een cloud voor iedereen

Toch is er bij veel organisaties nog twijfel en is lang niet iedereen actief in de cloud. Want bepaalde dingen houden we nu eenmaal liever in eigen beheer en persoonlijke gegevens van leerlingen zetten we liever niet ‘online’. Dit hoeft een migratie naar de cloud helemaal niet in de weg te zitten. Met een hybride cloud strategie kiest elke onderwijsinstelling zelf welke zaken in eigen beheer blijven en welke applicaties richting de cloud verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan een overstap naar Office 365 voor alle leerlingen en docenten of een verhoogde servercapaciteit op piekmomenten zoals een inschrijfperiode.

Voordelen op een rijtje:

De hybride cloud kent een aantal voordelen:

  • Flexibel: Snellere adoptie, schaalbaarheid bij pieken en dalen en altijd up-to-date
  • Vrijheid: Bepaal zelf wat je zelf beheert en wat je naar de cloud verhuist
  • Veiligheid: Cloudproviders leveren een dermate hoge vorm van beveiliging en service dat in vele gevallen een eigen datacenter daar niet aan kan tippen.

Bekijk in deze whitepaper wat een hybride cloudstrategie jouw onderwijsinstelling kan opleveren!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

IT wordt door technologische ontwikkelingen en strengere wetgeving steeds complexer. Het opzetten en onderhouden van een goede IT-infrastructuur kost veel tijd en geld. Daarmee is IT een onderdeel van de bedrijfsvoering geworden dat aandacht verdient. PQR geeft het die aandacht en creëert rust in uw IT.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

IT in het onderwijs veiliger, sneller en efficiënter maken

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.