Is jouw clouddata goed beschermd?

5 kritische vragen over de beveiliging van jouw clouddata

Is jouw clouddata goed beschermd?

Er gaat bijna geen dag voorbij dat je niet hoort over cybercrime of een datalek. Omdat we leven in een online wereld, hoort cybersecurity bij de dagelijkse praktijk. En de veiligheidsrisico’s raken iedereen; niet alleen het mkb of multinationals, maar ook scholen en de overheid. Onderzoek van McAfee schatte de economische schade van cybercrime wereldwijd in op 600 miljard dollar per jaar. Tijd dus om te kijken of jouw data goed beschermd zijn, zodat je economische schade kan voorkomen.

Alleen bestrijden is niet genoeg

De meeste scholen werken tegenwoordig al in de cloud. We hoeven ons dus geen zorgen meer te maken over technisch beheer op eigen servers. Maar dit betekent niet dat je zelf niet meer hoeft na te denken over de beveiliging van je data. De belangrijkste bron van onveiligheid is namelijk gebruikersgedrag en -beheer. Als je pas actie onderneemt ná het constateren van een datalek, ben je te laat. Het is daarom belangrijk om nu actie te ondernemen. Dit is hét geheim van goede cloudsecurity: kijk proactief naar je omgevingen en blijf constant ontwikkelen. Zo ben je er op tijd bij!

Durf jij deze 5 vragen aan jezelf te stellen?

De eerste stap naar een betere beveiliging van jouw clouddata zet je door de juiste vragen te stellen. In deze whitepaper staan vijf kritische vragen over de beveiliging van jouw clouddata. Als je ze eerlijk beantwoordt, helpen ze je bij het opzetten van een beter securitybeleid. Hieronder noemen we er alvast twee:

  • Hoe veilig is jouw huidige systeem?
  • Veroorzaakt het gedrag van medewerkers gevaren?

Ben je benieuwd naar de rest van de vragen? Download deze whitepaper en neem jouw securitybeleid onder de loep. Durf jij het aan?

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Technologie & Onderwijs brengt graag actuele kennis rondom Security & ComplianceOnderwijs & Onderzoek bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security & Compliance :  Heb jij nog zicht op alle Office 365 groepen in jouw school?

Microsoft Office 365 is voor onderwijsinstellingen de basis van de digitale werkplek. Maar de vrijheid die deze clouddienst biedt, bezorgt ook veel IT’ers hoofdpijn. Want collega’s maken allerlei groepen, SharePoint-sites en Teams-kanalen aan. Zo wordt jouw Office 365 omgeving al snel een chaotische wirwar van documenten en mappen. In deze whitepaper lees je welke stappen je moet zetten om weer structuur aan te brengen en te behouden op de lange termijn.

Lees verder

Security & Compliance :  Een veiligere Microsoft 365 omgeving met Secure Score

Het aantal cyberaanvallen ligt dit jaar bijna twee keer zo hoog dan vorig jaar. Security hoort dus bovenaan de agenda te staan van iedere onderwijsinstelling. Met Microsoft Secure Score zie jij direct hoe goed jouw organisatie is beveiligd. In deze webcast laat security consultant Melle van Rapid Circle jou zien wat Secure Score is, wat het doet en waarom het een goed idee is om er mee aan de slag te gaan.

Lees verder

Onderwijs & Onderzoek :  In 6 stappen naar de ideale digitale werkplek

Bij veel onderwijsinstellingen is de werkplek op kantoor een soort tijdcapsule; zo werkten we 20 jaar geleden! Weinig integratie tussen systemen, voorgeïnstalleerde software waar je nooit wat mee doet en geen vrijheid om de werkplek aan te passen naar jouw situatie. En voor IT-beheerders is alle hardware en software up-to-date houden een gigantische klus. Daar wordt toch niemand blij van?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.