In 7 stappen succesvol naar Microsoft Azure

Do’s en don’ts bij cloudmigratie

Do’s en don’ts bij cloudmigratie

Veel onderwijsinstellingen kiezen voor Microsoft Azure bij hun cloud-keuze. Het is bij de migratie, zelfs bij dit platform, geen kwestie van even de knop omzetten. Een gedegen plan is essentieel voordat je begint. Hoe stel je zo’n plan samen en zorg je ervoor dat het platform ook echt goed wordt gebruikt? Deze whitepaper geeft je een goed beeld van waar je rekening mee moet houden bij migratie naar deze specifieke cloud-omgeving. Overigens is dit stappenplan ook heel bruikbaar voor andere cloud-migraties.

Microsoft Azure?

Het handige van Microsoft Azure is dat het een geïntegreerd platform is waarop je diensten en applicaties kunt bouwen. De integratie maakt het juist zo sterk omdat identity management, analytics en opslag en veel meer combineert. Daarnaast is het natuurlijk zoals het cloud-producten betaamt flexibel, kostenbesparend en zijn nieuwe oplossingen gemakkelijke te koppelen.

Met zevenmijlslaarzen op weg naar succes

Laat je niet overweldigen door het groot aantal mogelijkheden van de cloud. Het is zaak om rustig en met een helikopterblik te starten. Wil jij een robuust fundament leggen onder je cloud-migratie? Lees dan de onderstaande punten:

  1. Start niet met de productie workloads: Het is verleidelijk om direct voor het grote succes te gaan en cruciale productie workloads naar de cloud te verhuizen. Begin eerst eens met een inventarisatie van alle apps.
  2. Maak werk van security: Start je met Microsoft Azure, hou dan altijd de volgende 3 beveiligingsniveaus in de gaten.
    1. Authenticatie
    2. Rolgebaseerd toegangsbeheer
    3. Op netwerkniveau detecteren en verwijderen van gevaren

Op pad richting de cloud

In deze whitepaper lees je uitgebreid over deze tips en natuurlijk de resterende 5 punten van aandacht. Haal alles uit de migratie en begin met het downloaden van deze whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Technologie & Onderwijs brengt graag actuele kennis rondom Migratie naar CloudSchool van de toekomstMicrosoft bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Migratie naar Cloud :  IT in het onderwijs veiliger, sneller en efficiënter maken

De cloud belooft ons schaalbaarheid, innovatiekracht en snelheid. Maar wat moet je doen als legacy IT een cloudmigratie in de weg zit? Of als je liever bepaalde data op een eigen server bewaart? Blijft de cloud in dat geval een verre toekomstdroom? Dat hoeft niet, met een hybride cloud krijg je het beste van beide werelden. Hoe maak je IT in het onderwijs nog veiliger, sneller en efficiënter? Lees snel verder!

Lees verder

Migratie naar Cloud :  Voldoen aan GDPR met de Microsoft Cloud

De Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG) of ook wel GDPR, is de afgelopen maanden een veel besproken onderwerp. Vanaf 25 mei 2018 kun je zware boetes verwachten als je niet aan deze wetgeving voldoet. Wat is het en wat zijn de belangrijkste veranderingen voor het onderwijs? Bekijk de webcast en je bent weer helemaal op de hoogte!

Lees verder

School van de toekomst :  Is jouw organisatie klaar voor Office 365?

Mensen zijn vaak vastgeroest in hun manier van doen en laten zich daarom moeilijk veranderen. Helaas is dit ook de reden waarom veel IT-projecten falen. Mensen zijn pas bereid tot verandering wanneer zij hier een goede reden voor zien of een urgentie voelen. Lees hier hoe jij iedereen ervan kunt overtuigen dat verandering echt bijdraagt aan de productiviteit.

Lees verder

School van de toekomst :  7 x beter aan de slag met digitale devices op school

Goed onderwijs staat centraal in het voorgezet onderwijs. Steeds vaker zijn daar tablets of laptops voor nodig, want digitaal lesgeven en krijgen raakt steeds meer ingeburgerd. Welke devices voldoen aan de nieuwe norm, de manier van lesgeven en de eisen van de docenten en scholieren? Hoe houd je alle stakeholders aangehaakt? Dit handboek vertelt je hoe je dit proces aanvliegt.

Lees verder

Microsoft :  Binnen een half uur aan de slag met Microsoft Teams

Steeds meer mensen werken projectmatig of werken in verschillende projectteams. Is het niet handig om dit op één plek te bundelen zodat je met al je Office 365 tools op één plek kan werken? Microsoft Teams maakt dit mogelijk. Deze gids helpt je in 30 minuten op weg bij het opzetten van een projectorganisatie in Microsoft Teams. Begin vandaag nog!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.