In 4 stappen naar onderwijs op maat

Hoe benut je ICT en eigentijdse leermiddelen optimaal?

Hoe benut je ICT en eigentijdse leermiddelen optimaal?

Het doel van scholen in het voorgezet onderwijs is: jongeren voorbereiden op de volgende stap in hun leven in een veilige omgeving. De invulling van dit doel is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Digitaal maatwerk komt steeds meer aan de orde. Uit onderzoek komt naar voren dat jongeren hiermee beter leren. Daarnaast is het voor de leerlingen van belang dat ze 24/7 lessen kunnen volgen. Hoe kan je hier als onderwijsinstelling op inspelen? Deze whitepaper helpt je op weg naar beter en efficiënter lesgeven in het voorgezet onderwijs.

Leraar zijn is toch het mooiste beroep dat er bestaat?

Docenten willen jongeren klaarstomen voor een toekomst zonder zorgen. Een toekomst waar ze zich volledig kunnen ontplooien. Het zou fijn zijn om elke leerling persoonlijk les te geven, maar dat is lastig in een klas van soms 30 kinderen. Is er voldoende stof voor een snelle leerling en voldoende materiaal om ook de achterhoede te blijven motiveren? Ontdek met de 4 stappen in deze whitepaper of je je ICT en eigentijdse leermiddelen optimaal benut. Ga met deze stappen naar onderwijs op maat. We beginnen hieronder alvast met de eerste twee stappen:

1.     Formuleer de visie op modern lesgeven

Leerlingen moeten te allen tijde overal kunnen leren. Individueel, in spelvorm, in werkgroepjes, klassikaal met quizzen of met video. Leraren en het bestuur moeten 24/7 aan slag kunnen, of dit nu op school of onderweg is. Velen delen deze visie op modern lesgeven op maat, maar missen de brug tussen de digitale technologie en de invulling vanuit het onderwijs. Een visie met een concreet doel en een tijdspad is hierbij essentieel. Lees hierover meer in de uitgebreide whitepaper.

2.     Leg een nieuw digitaal fundament

Als de visie concreet op papier staat, is het tijd om de basisvoorwaarden in te vullen. De uitvoering is alleen mogelijk als de infrastructuur, de apparatuur en de verbindingen het altijd en overal doen. Dit is nog niet altijd op alle scholen vanzelfsprekend. Ook een duidelijk toegangsbeleid is cruciaal en wettelijk wenselijk.

Meer stappen!

Nieuwsgierig geworden naar de verdere uitleg van de bovenstaande stappen en de overige 2 stappen? Download dan snel de whitepaper In 4 stappen naar onderwijs op maat.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Switch IT Solutions

Wij willen organisaties blijvend laten excelleren met doordachte, op de eindgebruiker gerichte, IT-oplossingen die meebewegen met de voortdurend veranderende maatschappij.

Profiel Switch IT Solutions ›
 
 

Downloaden: In 4 stappen naar onderwijs op maat

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.