Hoe modern is jouw school?

Ga mee in de digitalisering van het onderwijs

Ga mee in de digitalisering van het onderwijs

Denk even terug aan jouw eigen schooltijd. De kans is groot dat jouw gedachten gaan naar het schoolbord en de geur van vers krijt of de blitse overheadprojector. Moest je een werkstuk schrijven of voordracht houden, dan ging je naar de bibliotheek om de informatie op te zoeken. Onze wereld is zo ontzettend snel veranderd waardoor het lijkt alsof bovenstaande voorbeelden eeuwenoud zijn. Het merendeel van de onderwijsinstellingen is volop aan het digitaliseren en wil de technologie die ons dagelijks leven zo veranderde ook inzetten om het onderwijs te moderniseren. En dat is niet altijd even makkelijk….

#zoanders

Nu groeien jongeren op met technologie. Snapchattend op het schoolplein, urenlang verdwalen op Youtube en alles is zo te Googlen. Een leven zonder smartphone? #noway! Logisch toch dat zij op een heel andere manier kijken naar onderwijs en totaal andere wensen hebben? Houd je hier geen rekening mee, dan zal je niet de juiste keuzes maken. Belangrijk is dus om de wensen van leerlingen mee te nemen in je besluitvorming. Maak geen aannames, maar betrek hen via bijvoorbeeld een ICT-adviesgroep.

Digitaal samenwerken

Door moderne technologie in te zetten kan je bijvoorbeeld samenwerken een stuk leuker, beter en efficiënter maken. Een aantal voorbeelden van tools die jou helpen met beter samen te werken zijn:

  • Skype for Business: Leg contact met buitenlandse gastsprekers voor de Franse les of houd een teamoverleg via Skype.
  • Teams: Een handig platform waar alles samenkomt: chatten, documenten bewaren en delen, een planner maken.
  • Forms: Feedback registreren over de ouderavond, een tevredenheidsonderzoek onder docenten. Met Forms maak je snel een formulier en deel je achteraf de resultaten.

Uitdagingen, mogelijkheden en het beste uit generaties halen

Wil jij meer weten over de uitdagingen in het moderne onderwijs, hoe technologie het onderwijs verandert. Of ben je benieuwd hoe je de kracht van generatie X en Y combineert tot een succesteam? Het komt allemaal aan bod in dit inspirerende e-boek Haal de wereld binnen op school.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Technologie & Onderwijs brengt graag actuele kennis rondom Mediawijsheid21st Century Skillse-learningSchool van de toekomstWaarom Office 365 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mediawijsheid :  Succesvol starten met Microsoft Teams

Om efficiënter te kunnen samenwerken, kiezen steeds meer onderwijsinstellingen voor het samenwerkingsplatform Teams. Zie het als een virtueel koffiehok om de voortgang van een project te bespreken of als een netwerk vol relevante content. Het succes van deze tool hangt natuurlijk grotendeels af van de voorbereiding en de uitrol binnen jouw instelling. Maak van jouw implementatie een succes door eerst deze webcast te bekijken.

Lees verder

Mediawijsheid :  7 x beter aan de slag met digitale devices op school

Goed onderwijs staat centraal in het voorgezet onderwijs. Steeds vaker zijn daar tablets of laptops voor nodig, want digitaal lesgeven en krijgen raakt steeds meer ingeburgerd. Welke devices voldoen aan de nieuwe norm, de manier van lesgeven en de eisen van de docenten en scholieren? Hoe houd je alle stakeholders aangehaakt? Dit handboek vertelt je hoe je dit proces aanvliegt.

Lees verder

21st Century Skills :  7 x beter aan de slag met digitale devices op school

Goed onderwijs staat centraal in het voorgezet onderwijs. Steeds vaker zijn daar tablets of laptops voor nodig, want digitaal lesgeven en krijgen raakt steeds meer ingeburgerd. Welke devices voldoen aan de nieuwe norm, de manier van lesgeven en de eisen van de docenten en scholieren? Hoe houd je alle stakeholders aangehaakt? Dit handboek vertelt je hoe je dit proces aanvliegt.

Lees verder

21st Century Skills :  De ideale werkplek creëren voor het onderwijs

Onderwijsinstellingen willen graag aan de slag met moderne, digitale werkplekken maar worden vaak gehinderd door legacy-systemen of traditioneel ingesteld IT-beleid. Deze whitepaper vertelt hoe de ideale, moderne werkplek eruitziet en aan welke eisen deze moet voldoen. En belangrijker nog: hoe ga je aan de slag met het inrichten van zo’n werkplek voor jouw leraren en leerlingen? Je leest het hier.

Lees verder

e-learning :  Bouw met Azure een toekomstbestendig platform voor digitaal lesgeven

Digitaal lesgeven, blended learning en kunstmatige intelligentie; het is de toekomst van het onderwijs. Maar bij veel onderwijsinstellingen zit verouderde IT-infrastructuur innovatie in de weg. Dat werd erg duidelijk nu alle onderwijs tijdelijk volledig digitaal verloopt omwille van de coronamaatregelen. In deze whitepaper lees je meer over de voordelen van een platform in de cloud.

Lees verder

e-learning :  In 4 stappen naar onderwijs op maat

Het onderwijs ondergaat een transformatie naar digitaal maatwerk. Deze omslag is geen kwestie van de installatie van een softwarepakket. Dit is een continu veranderingstraject. Lees in deze whitepaper de 4 stappen die je moet doorlopen om van deze transformatie een succes te maken. Lees snel verder!

Lees verder

School van de toekomst :  Innovatiever onderwijs tegen lagere kosten

Onderwijs is een internationaal speelveld geworden met concurrentie uit het buitenland en zelfs van techbedrijven. Het is dus van groot belang om met onder andere blended learning, een smart campus en AI je onderwijsinstelling aantrekkelijker te maken. Lees in deze whitepaper hoe onderwijs verandert, welke strategie je moet volgen en welke technologie je daarin ontzorgt.

Lees verder

Waarom Office 365 :  Webcast: Persoonsgegevens veilig in Office 365

25 mei is de AVG in gegaan. Hoe zorg jij er voor dat ook jouw organisatie veilig omgaat met persoonsgegevens die verzameld worden? Deze webcast gaat in op de AVG voor het primaire onderwijs. In Office 365 zitten veel functies die je kunnen helpen bij het handhaven van de AVG-regels. In dit webinar kom je meer te weten over deze functies en hoe je hiermee een datalek kunt voorkomen. Bekijk de video!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.