Hoe modern is jouw school?

Ga mee in de digitalisering van het onderwijs

Ga mee in de digitalisering van het onderwijs

Denk even terug aan jouw eigen schooltijd. De kans is groot dat jouw gedachten gaan naar het schoolbord en de geur van vers krijt of de blitse overheadprojector. Moest je een werkstuk schrijven of voordracht houden, dan ging je naar de bibliotheek om de informatie op te zoeken. Onze wereld is zo ontzettend snel veranderd waardoor het lijkt alsof bovenstaande voorbeelden eeuwenoud zijn. Het merendeel van de onderwijsinstellingen is volop aan het digitaliseren en wil de technologie die ons dagelijks leven zo veranderde ook inzetten om het onderwijs te moderniseren. En dat is niet altijd even makkelijk….

#zoanders

Nu groeien jongeren op met technologie. Snapchattend op het schoolplein, urenlang verdwalen op Youtube en alles is zo te Googlen. Een leven zonder smartphone? #noway! Logisch toch dat zij op een heel andere manier kijken naar onderwijs en totaal andere wensen hebben? Houd je hier geen rekening mee, dan zal je niet de juiste keuzes maken. Belangrijk is dus om de wensen van leerlingen mee te nemen in je besluitvorming. Maak geen aannames, maar betrek hen via bijvoorbeeld een ICT-adviesgroep.

Digitaal samenwerken

Door moderne technologie in te zetten kan je bijvoorbeeld samenwerken een stuk leuker, beter en efficiënter maken. Een aantal voorbeelden van tools die jou helpen met beter samen te werken zijn:

  • Skype for Business: Leg contact met buitenlandse gastsprekers voor de Franse les of houd een teamoverleg via Skype.
  • Teams: Een handig platform waar alles samenkomt: chatten, documenten bewaren en delen, een planner maken.
  • Forms: Feedback registreren over de ouderavond, een tevredenheidsonderzoek onder docenten. Met Forms maak je snel een formulier en deel je achteraf de resultaten.

Uitdagingen, mogelijkheden en het beste uit generaties halen

Wil jij meer weten over de uitdagingen in het moderne onderwijs, hoe technologie het onderwijs verandert. Of ben je benieuwd hoe je de kracht van generatie X en Y combineert tot een succesteam? Het komt allemaal aan bod in dit inspirerende e-boek Haal de wereld binnen op school.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Technologie & Onderwijs brengt graag actuele kennis rondom Mediawijsheid21st Century Skillse-learningSchool van de toekomstWaarom Office 365 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mediawijsheid :  Succesvol starten met Microsoft Teams

Om efficiënter te kunnen samenwerken, kiezen steeds meer onderwijsinstellingen voor het samenwerkingsplatform Teams. Zie het als een virtueel koffiehok om de voortgang van een project te bespreken of als een netwerk vol relevante content. Het succes van deze tool hangt natuurlijk grotendeels af van de voorbereiding en de uitrol binnen jouw instelling. Maak van jouw implementatie een succes door eerst deze webcast te bekijken.

Lees verder

Mediawijsheid :  Webcast: Persoonsgegevens veilig in Office 365

25 mei is de AVG in gegaan. Hoe zorg jij er voor dat ook jouw organisatie veilig omgaat met persoonsgegevens die verzameld worden? Deze webcast gaat in op de AVG voor het primaire onderwijs. In Office 365 zitten veel functies die je kunnen helpen bij het handhaven van de AVG-regels. In dit webinar kom je meer te weten over deze functies en hoe je hiermee een datalek kunt voorkomen. Bekijk de video!

Lees verder

21st Century Skills :  De ideale werkplek creëren voor het onderwijs

Onderwijsinstellingen willen graag aan de slag met moderne, digitale werkplekken maar worden vaak gehinderd door legacy-systemen of traditioneel ingesteld IT-beleid. Deze whitepaper vertelt hoe de ideale, moderne werkplek eruitziet en aan welke eisen deze moet voldoen. En belangrijker nog: hoe ga je aan de slag met het inrichten van zo’n werkplek voor jouw leraren en leerlingen? Je leest het hier.

Lees verder

21st Century Skills :  Webcast: Persoonsgegevens veilig in Office 365

25 mei is de AVG in gegaan. Hoe zorg jij er voor dat ook jouw organisatie veilig omgaat met persoonsgegevens die verzameld worden? Deze webcast gaat in op de AVG voor het primaire onderwijs. In Office 365 zitten veel functies die je kunnen helpen bij het handhaven van de AVG-regels. In dit webinar kom je meer te weten over deze functies en hoe je hiermee een datalek kunt voorkomen. Bekijk de video!

Lees verder

e-learning :  Bouw met Azure een toekomstbestendig platform voor digitaal lesgeven

Digitaal lesgeven, blended learning en kunstmatige intelligentie; het is de toekomst van het onderwijs. Maar bij veel onderwijsinstellingen zit verouderde IT-infrastructuur innovatie in de weg. Dat werd erg duidelijk nu alle onderwijs tijdelijk volledig digitaal verloopt omwille van de coronamaatregelen. In deze whitepaper lees je meer over de voordelen van een platform in de cloud.

Lees verder

e-learning :  Digitaal onderwijs dat ook echt werkt

Het digitaal onderwijs is geen hype, maar een blijvertje. Het digibord doet steeds meer zijn intrede en ook computerprogramma’s kunnen heel leerzaam zijn. Kinderen worden zo op de digitale wereld voorbereid en het leren wordt ook leuker. Maar dan moeten alle digitale hulpmiddelen wel werken. 5 tips om nog beter digitaal onderwijs te geven.

Lees verder

School van de toekomst :  De ideale digitale werkplek voor studenten en docenten

Om de onderwijsinstelling klaar te stomen voor het onderwijs van de toekomst is het belangrijk dat je een digitale werkplek inricht die innovatie mogelijk maakt. In deze whitepaper lees je welke 3 stappen jou helpen bij het inrichten van deze ideale digitale werkplek. Zo open je de deur voor gamification, virtual reality en zet je echt stappen richting student-gestuurd onderwijs.

Lees verder

Waarom Office 365 :  In 6 stappen meer grip op jouw taken

In welke branche je ook werkt, overal worstelen mensen met de constante stroom aan informatie, taken en verzoeken. We zijn meer tijd kwijt aan het onthouden wat we precies moeten doen, dan aan het effectief uitvoeren van taken. Dat moet beter kunnen! Deze whitepaper laat je zien hoe je meer grip krijgt op jouw taken en weer rust in je hoofd krijgt.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.