Hoe modern is jouw school?

Ga mee in de digitalisering van het onderwijs

Gepubliceerd: 25-10-2018 | Whitepaper | Ga mee in de digitalisering van het onderwijs

Denk even terug aan jouw eigen schooltijd. De kans is groot dat jouw gedachten gaan naar het schoolbord en de geur van vers krijt of de blitse overheadprojector. Moest je een werkstuk schrijven of voordracht houden, dan ging je naar de bibliotheek om de informatie op te zoeken. Onze wereld is zo ontzettend snel veranderd waardoor het lijkt alsof bovenstaande voorbeelden eeuwenoud zijn. Het merendeel van de onderwijsinstellingen is volop aan het digitaliseren en wil de technologie die ons dagelijks leven zo veranderde ook inzetten om het onderwijs te moderniseren. En dat is niet altijd even makkelijk….

#zoanders

Nu groeien jongeren op met technologie. Snapchattend op het schoolplein, urenlang verdwalen op Youtube en alles is zo te Googlen. Een leven zonder smartphone? #noway! Logisch toch dat zij op een heel andere manier kijken naar onderwijs en totaal andere wensen hebben? Houd je hier geen rekening mee, dan zal je niet de juiste keuzes maken. Belangrijk is dus om de wensen van leerlingen mee te nemen in je besluitvorming. Maak geen aannames, maar betrek hen via bijvoorbeeld een ICT-adviesgroep.

Digitaal samenwerken

Door moderne technologie in te zetten kan je bijvoorbeeld samenwerken een stuk leuker, beter en efficiënter maken. Een aantal voorbeelden van tools die jou helpen met beter samen te werken zijn:

  • Skype for Business: Leg contact met buitenlandse gastsprekers voor de Franse les of houd een teamoverleg via Skype.
  • Teams: Een handig platform waar alles samenkomt: chatten, documenten bewaren en delen, een planner maken.
  • Forms: Feedback registreren over de ouderavond, een tevredenheidsonderzoek onder docenten. Met Forms maak je snel een formulier en deel je achteraf de resultaten.

Uitdagingen, mogelijkheden en het beste uit generaties halen

Wil jij meer weten over de uitdagingen in het moderne onderwijs, hoe technologie het onderwijs verandert. Of ben je benieuwd hoe je de kracht van generatie X en Y combineert tot een succesteam? Het komt allemaal aan bod in dit inspirerende e-boek Haal de wereld binnen op school.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SPEYK

Je dagelijkse onderwijs slimmer, efficiënter én leuker maken. Jou voeden met ontwikkelingen in onderwijs & ICT. Samen blijven bouwen aan een toekomstbestendige school. Samen zorgen voor continuïteit en ontwikkeling binnen je school. SPEYK heeft de kennis en kunde van ICT binnen het onderwijs en heeft oog op jouw schooldoelen en primaire processen. Met meer dan 35 ervaren en enthousiaste medewerkers ondersteunen wij je vanuit het midden van het land: Veenendaal.

Profiel SPEYK ›
 
 

Downloaden: Hoe modern is jouw school?

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.